Красиви ходила



Краката и по-специално ходилата, изискват точно толкова грижа, колкото всяка друга част от тялото. Когато ексфолирате или масажирате гърба, дланите или лицето си, направете същото и с ходилата, ако искате винаги да са безупречно красиви.

 

Да имате безупречни ходила – меки и гладки, може да бъде по-лесно, отколкото предполагате. Достатъчно е да следвате следните няколко съвета.

 

Винаги поддържайте кожата на ходилата суха

За целта заложете на удобни обувки от естествени материали, които позволяват на кожата на краката да диша. Ако е възможно, не носете един и същ чифт обувки в продължение на няколко последователни дни. Когато сте с чорапи, нека дебелината им е съобразена със сезона. Подходящи са естествените материи, тъй като не запарват. Винаги изсушавайте  краката след душ, за да избегнете появата на гъбички.


Изрязвайте грижливо ноктите

Начинът, по който изрязвате ноктите, е много важен, за да изглеждат краката красиво, но и за да избегнете инфекции. Препоръчително е ноктите да се режат в права линия, а не заоблени.
Не изрязвайте прекалено дълбоко, това може да доведе до врастване на ноктите или  инфекции. Не режете и не дърпайте кожичките. Ако е необходимо, ги омекотете с помощта на гел и ги избутайте към основата със шпатула, предназначена за това.



Обърнете внимание на специфичните нужди на краката си


Често срещан проблем с грижата за краката е врастването на ноктите. Ако имате такива оплаквания, препоръчваме ви винаги педикюра да започва с вана за крака със специални, омекотяващи соли. Добре е към тях да добавите дезинфектант за крака. Подходящи за целта са калиевият перманганат (няколко кристалчета) или морска сол (около 15 гр.). В аптеките се предлагат различни продукти за омекотяване на врастнали нокти, така че третирането и изрязването им да е по-лесно и безопасно.

 


Ексфолирайте кожата на ходилата веднъж седмично

Веднъж седмично, след обичайната процедура за омекотяване на ходилата и изрязване на ноктите, е добре да ексфолирате кожата на ходилата. Използвайте пемза или фина пила. Втората стъпка от ексфолирането включва крем с ексфолиращи частици и омекотяващи масла. Малко количество от него се маса

жира върху ходилата и се изплаква. Така винаги ще се радвате на красиви и безупречни пети.



Нанасяйте ежедневно овлажняващи кремове

Може би не сте се замисляли, но овлажнителите за крака са толкова необходими, колкото онези, предназначени на ръцете и лицето, така че не пропускайте да ги прилагате. Заложете на продукти, които включват компоненти за омекотяване, като диметикон, ланолин и вазелин, както и овлажняващи съставки, като глицерин и лецитин. Разбира се, избягвайте прилагането на този вид кремове в зоните между пръстите, защото това може да предизвика задържане на повече влага и поява на гъбички

 

Поглезете се с масаж

Масажът на краката е полезен по няколко причини: чрез него се активира кръвообращението, премахва се умората и тежестта, а кожата на краката е здрава и хидратирана. Достатъчно е да отделите само 5 минути на ден. За да активирате циркулацията на кръвта в областта на ходилото, използвайте дървен масажор. Масажът може да се направи както у дома, така и в центърза красота, от специалист.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах