Красива кожа с арганово масло

Родината на аргановото масло е далечно Мароко. Скъпоценната кехлибарена течност е естествен източник на витамини и незаменими мастни киселини, доказали своята полза в грижата за красотата, младостта и здравето. Макар аргановото масло да е използвано и за медицински цели, днес то е популярно в цял свят със своите многобройни козметични приложения.



Натуралното масло от арган стимулира регенерацията на клетките и създава защитен слой срещу някои инфекциозни агенти, пролифериращи на повърхността на кожата. Съдържащите се антиоксиданти противодействат на отрицателните ефекти на свободните радикали и спомагат за предотвратяване на преждевременното стареене.

Предстои да ви разкрием ползите от приложението на аргановото масло - източник на вечна младост и красота за кожата.
 
Естествен овлажнител, който мигновено събужда красотата

Аргановото масло е най-добрата алтернатива на овлажнител за кожата, тъй като не включва химикали и други алергизиращи компоненти. Благодарение на естественото съдържание на мастни киселини и антиоксиданти, то спомага за запазването на естествената влага на кожата, облекчава сухотата, изравнява тена и регулира рН - равновесието.

Вземете малко количество от маслото и втрийте с нежни масажни движения по цялото тяло. Само след няколко дни ще забележите кожата си по-сияйна, еластична и здрава.

Естествено оздравително средство при акне

Аргановото масло е добре известно с регенеративните си свойства, но малко хора знаят, че то има силно антибактериално и противовъзпалително действие, поради което намира приложение в терапията против акне. Аргановото масло почиства порите и контролира себумната секреция. Освен това то насърчава оздравителните процеси  на кожата и елиминира риска от белези.

Приложете няколко капки от маслото директно върху пъпките, с помощта на памучен тампон. След около 15-20 минути кожата се изплаква с хладка вода и се прави лек масаж на цялото лице. Процедурата се повтаря всеки ден.

 


Най-нежният демакиант

Вярвате или не, аргановото масло би могло да се превърне в любимия ви почистващ продукт. То лесно отстранява мъртвите клетки и други примеси, които се задържат в кожата през целия ден.
Смесете равни количества арганово масло и зехтин. Втрийте няколко капки от сместа върху лицето с нежни кръгови движения, след което почистете с обичайното измиващо средство или мицеларна вода. Ще забележите колко по-хидратирана и мека е кожата след почистващия ритуал.
    
Предотвратява появата на стрии

Високото съдържание на витамини А и Е в аргановото масло оказва благотворно влияние върху еластичността на кожата и предотвратява появата на стрии. Витамините и мастните киселини подобряват структурата на дермата и стимулират обновяването на клетките.
Втрийте малко количество от маслото в зоната на ханша, бедрата, корема, гърдите. Направете масаж в продължение на 5 до 8 минути. Прилагайте най-малко 3 пъти седмично.

Грижа за безупречни ходила

Аргановото масло е ефективно решение при загрубели и напукани ходила. То стимулира производството на колаген и еластин – двата  основни структурни компонента за поддържане на мека и гладка кожа.
Поставете малко количество масло от арган на върховете на пръстите си и го разтрийте в зоната на петите и целите ходила. Повтаряйте всеки ден преди лягане, след което поставяйте фини меки чорапи. Ден след ден кожата на ходилата ще е все по-гладка и мека.

 

Скъпоценен балсам за устни

Сухите устни са проблем както през зимата, така и през лятото. Витамин Е и есенциалните мастни киселини, които аргановото масло съдържа, го правят несравнима по ефективност алтернатива дори на най-скъпите балсами за устни. Хранителният му състав действа оздравяващо, създава защитна бариера срещу външни агресори и хидратира в дълбочина деликатната кожа на устните.
Навлажнете пръстите си с една две-капки арганово масло и го втрийте в устните до пълното му абсорбиране. Правете това всеки ден преди лягане и преди да нанесете любимото си червило.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах