КОИ СА НАЙ-ЧЕСТО ДОПУСКАНИТЕ ГРЕШКИ В ГРИМА

Гримьорството е изкуство. Когато придобиете умения за него, може да постигнете истински чудеса. В противен случай е възможно гримът да стои неестествено, прекалено  и дори да ви направи да изглеждате с няколко години по-възрастни.

Тенденциите в грима са динамични, но това, което винаги остава актуално, е овладяването на цветовете и контурите така, че да придават по-сияен и младежки вид. Те също трябва да се  преливат плавно, така че гримът да изглежда естествено и красиво.

През последните години много известни гримьори от цял свят не пазят за себе си различни трикове, които могат да направят грима фин, естетически издържан и модерен, дори когато се прави у дома от непрофесионалисти.

По отношение на грима най-актуалните тенденции са няколко, според визията, която желаете да постигнете: френски шик, естествена непринуденост, кукленска красота. Вижте какво е характерно за тях и какво не бива да допускате.

 

Френски шик

Този тип визия се отличава с естествен цвят на лицето, който се постига с лек фон дьо тен и прозрачна фиксираща пудра. Устните са добре очертани и яркочервени. Изключително модерно е матовото червило. По отношение на очите тази визия допуска нежни, полупрозрачни сенки в светли отблясъци. Трик, който е любим на много звезди и гримьори, е върху клепача да се постави малко количество от озаряващите перли за лице или хайлайтър. Финалът са категорично драматични мигли, подчертани с наситено черно. 

Ще допуснете грешка, ако за очите изберете блестящи  или сенки в твърде ярки тонове.  Клепачът не бива да е покрит с ярки цветове и контур. Не поставяйте сенки в долната част на окото - това може да му придаде прекалено овална форма. Не пропускайте да нанесете овлажняващ коректор за под очи преди фон дьо тена и пудрата. Таза грешка би могла да ви коства илюзията за поне пет години отгоре.

 

Естествена непринуденост

Ако тази визия ви звучи като най-лесно изпълнимата задача, то знайте, че грешите, тъй като тя предполага да се открият онези характеристики на лицето, които да се акцентират, но по начин, който създава усещането за естествена красота и младежки вид.

Тази визия е издържана в бежово-златисто, подчертана  с фино розово и прозрачен бронз. Започнете с контуриране – нанесете фон дьо тен в избрания цвят в долната част на скулите, от двете страни на носа и челото. След това продължете с хайлайтър –  по средата на носа, горната част на скулите, средата на брадичката и челото. Прелейте фино цветовете с помощта на четка. Устните подчертайте с бежов гланц, в матово кафяв люляк или нежен шоколад.

Характерно за очите при тази визия е, че са подсилени с кафяв контур, издължен в края. Допуска се очна линия, удебелена само в края на клепача. Подходящи цветове за сенките са коралово, бронз или топъл шоколад.

Ще допуснете голяма грешка, ако прекалите с интензитета на цветовете, както и ако не прелеете цветовете на клепача. Ако изберете матираща завършваща пудра, не забравяйте да нанесете няколко капки блясък на скулите. Той ще придаде повече светлина и сияйност на лицето.  

 

Кукленски вид

Може би това е визията, любима на младите към днешна дата. Тя гранични с пищност и демонстрира недвусмислена увереност. Тук се допуска излишество. Подчертани са скулите, клепачите, миглите, устните. Цветовете са ярки или пастелни, контрастът е жалан. Любителите на тази визия допринесоха през последните две години на изкуствените мигли да се гледа като на нещо задължително и напълно естествено.

По отношение на очите тук може да си позволите опушен грим в златисто, кафяво, черно. Изключително актуални са силно блестящите плътни нюанси – червено, тюркоазено, лилаво. Лицето е облято в бронз и перлени отблясъци, които флиртуват със светлината.

Най-често допусканата грешка при тази визия е съчетаването на прекалено много цветове, без да се преливат. Изключение прави очната линия, която е драматична и изящно подчертана. За да постигнете добър завършек, нанесете матираща пудра с фина структура. Тя ще фиксира цветовете и ще ги слее в общата визия.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах