Как ни влияе Луната

луна
Знаете ли, че в дните преди пълнолуние проблемите с безсънието са по-чести, както и спим по-малко?

Луната е спътник на нашата планета, но и на целия ни съзнателен живот. Всяка вечер пред нас се разкрива едно от многобройните й лица. Приливите и отливите й са не само загадъчни, те оказват влияние на нашите желания, нашите инстинкти и настроения. Промените в циклите на луната се отразяват на нашето настроение, физическа устойчивост, емоционалност и нагласа.

Проучване на университета в Базел, Швейцария, доказва, че Лунните фази влияят на фазите на съня. Ето защо, по време на дните на пълнолуние, поради влиянието, което оказва Луната върху мозъчната активност, дълбокият сън намалява с 30%. Затова през тези периоди са характерни повече проблеми със съня и спим значително по-малко.

Какви промени у нас предизвиква лунният цикъл

лунни цикли

В зависимост от позицията на Луната, влиянието й върху физическото или психическото ни благосъстояние, може да се прояви по различен начин:

Новолуние
То представлява фаза на Луната, по време на която видимата й, обърната към Земята страна не е осветена от Слънцето. Новолунието е благоприятен момент за решаващи и значещи начинания, свързани с проява на инициативност и промени, като например отказ на тютюнопушенето, нова работа, диета, прекратяване на взаимоотношения и др.
През тази фаза, ума има превес над емоциите, по-спокойни сме. Затова е подходящо да се осмислят приоритетите, недостатъците на ниво работа или партньорски взаимоотношения, да се вземат мерки за отстраняване всичко натоварващо, обременяващо, да се предприемат решаващи постъпки в личен и професионален аспект.
Новолунието е време да размишлява, време за прочистване на ума, душата и тялото, детоксикация на организма. Отървете се от всяка мисъл, която ви тежи. Отрежете изсъхналите клони на дърво или болните листа на растение, вземете сантиметър от косата си, ако искате да порасне по-бързо.Този цикъл трае между 2 и 3 дни.

Първа четвърт

ххх

Когато Луната се увеличава, тялото “поглъща” всичко много по-бързо и в по-големи количества. По време на тази фаза, тялото абсорбира по различен начин всяко вещество или събитие, така че това е идеалния момент да започнете диета. Бъдете внимателни, този цикъл също допринася за увеличаване на теглото (освен ако това не е вашата цел).
През тези дни е препоръчително да се избягва консумацията на твърде много алкохол, тъй като неговите ефекти са още по-вредни. По време на нарастващото надмощие на Луната, дермата е по-възприемчива, така че е подходящо да направите регенериращи и оздравяващи терапии на лицето и тялото.

Тази фаза обикновено продължава 13 дни, по време на които се препоръчва да се практикуват дейности за укрепване и тонизиране на организма. Моментът е подходящ за да кандидатствате за кредит, да си намерите работа,да продавате или инвестирате, да сключвате договори, да осъществите нови връзки или комуникации.

Пълнолуние

кк

Тази фаза настъпва, когато Луната е обърната срещу слънцето и отразява неговата светлина. През този период, тъканите на тялото са под голям натиск, чувствителността нараства. Инстинктивната страна на човешките същества се събужда. Тялото, което е изградено основно от вода, е склонно да задържа течности по-лесно. Ето защо е необходимо да се подходи с много внимание към това, което пием или ядем. По-чувствителните и уязвими хора се чувстват напрегнати и неспокойни. През тази лунна фаза проявите на безсъние са повече, по-чести са кошмарите, реалните и ярки сънища.
В този етап не е препоръчително да се предприема диета за отслабване. Хората са по-агресивни. Броят на ражданията се увеличава. Възможно е интензивно главоболие. Избягвайте сериозни дискусии и не приемайте нещата твърде навътре.
Пълнолунието трае само няколко часа, но въздействието му продължава по-дълго.

Последна Четвърт

Тялото е освободено от всичко, което тежи върху него. Това е идеалният момент да се разтоварите от негативните емоции и енергия, да предприемете детокискиращи, пречистващи и антистрес програми. В тази лунна фаза лесно се губят килограми. Ума и емоциите са балансирани.
Препоръчително е да се извършват дейности, които тренират устойчивостта и издръжливостта. Пийте повече вода, за да премахнете всичко, което е вредно за организма.
Това е идеалното време за засаждане на дръвчета, цветя или зеленчуци, както и за начало на сантиментална връзка.

ккк

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах