Как може с пасифлора да се контролира кръвното налягане

Въпреки че растението пасифлора (също познато като страстниче) може да бъде ефективно средство за контролиране на кръвното налягане, препоръчително е да се консултирате със специалист преди употреба. Това е особено важно, ако страдате от някакъв вид заболяване и сте на лечение.


Контролирането на кръвното налягане не е възможно само чрез лекарства. Има естествени средства, които имат своите предимства и са също така ефективни. Пасифлората е отлична алтернатива за това. Предстои да ви разкрием как да си приготвите запарка от пасифлора при високо кръвно налягане.


Страстничето е открито за първи път от испанските конквистадори в Южна Америка през XVI в. Смята се, че цивилизации, като ацтеките и инките го използвали широко, поради разнообразните лечебни ефекти, които има при различни заболявания.


Растението пасифлора представлява дървесна лиана, която расте много бързо. Тя може да достигне между 6 и 9 метра. Цветовете му имат специфична форма - те са големи, имат силен, запомнящ се аромат и обикновено са лилави на цвят. Плодовете на растението са ядливи и много апетитни за животните и хората. Те са жълти, известни под името маракуя. Популярни са в различните части на Америка, където се консумират от населението.

Предимствата на пасифлората за контрол на високото кръвно налягане


Много хора навсякъде по света живеят с високо кръвно налягане. Само по себе си то не е заболяване, но може да е знак за такова, както и да причини различни по вид усложнения. Важно условие при хипертония е да се вземат адекватни и навременни мерки за проследяване и контрол.


Растението пасифлора се използва при нервност, безсъние, тревожност, хипертония. Предлага се под форма на хранителни добавки, сиропи или изсушена билка за приготвяне на запарки.


Растението е естествено средство със успокояващ и миорелаксиращ ефект. Благодарение на съдържанието на флавоноиди и алкалоиди, запарката от пасифлора ефективно намалява сърдечната честота и кръвното налягане. Това действие може да се подсили, ако се комбинира с други билки, като глог, мента, маточина и др.

Как да приготвим запарка от пасифлора при високо кръвно налягане


Приготвянето на запарка от пасифлора е много лесно и бързо. Просто трябва да имате изсушената билка под ръка и да следвате няколко лесни стъпки.


Съставки:


1 супена лъжица пасифлора (сушена) (15 g)
1 чаша вода (250 ml)


След като водата заври, отдръпнете съда, прибавете билката и похлупете за около 15 минути.  Запарката се приема сутрин или вечер.


Запарката от пасифлора е чудесна алтернатива на хапчетата за високо кръвно налягане. Въпреки това ви напомняме, че е важно да се консултирате с вашия лекар и заедно да прецените дали е приложима във вашето състояние. Освен това трябва да имате предвид следните противопоказания. Растението може да бъде токсично, ако се приема в големи количества. Затова ви съветваме да не приемате повече от една чаши на ден от споменатата запарка. Тя категорично не се приема от деца, бременни и кърмачки

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах