Как да укрепите връзката с партньора си

Във всяка връзка има трудни моменти, разногласия и спорове. Знайте обаче, че ако не бъдат положени усилия, след всеки такъв момент, постепенно в отношенията на двойката се настаняват апатията, недоверието и отчуждението.

 

 За никого не е тайна, че партньорските отношенията имат добри и лоши дни. Много двойки се предават и при най-малкото предизвикателство, а след всяко следващо малко по малко се отдалечават от партньора си. Искате ли да узнаете как да предотвратите това и да запазите любовта и взаимността си? Научете с нас.

 

Не се отдалечавайте

 

Често пъти по време на спор безсилието кара хората в една двойка да обърнат гръб и да се отдръпнат. Изолацията понякога е нужна, за да бъдат намерени по-лесно търсените отговори и спокойствие, но тя оставя партньора ви с впечатление, че не желаете компанията му и не сте склонни да направите компромис, за да опазите добрите си отношения. Физическата дистанция е повече от лош съветник. Ако изпитвате гняв и трудно контролирате емоциите си, замълчете, доближете се до партньора си, погледнете го в очите и го прегърнете. Когато се успокоите, обсъдете нещата спокойно. Ще се убедите, че онова, което ви е ядосало, вече не изглежда толкова сериозно и непростимо.

 

Винаги подхождайте с внимание към партньора си

 

В каквато и ситуация да сте, никога не забравяйте, че срещу себе си имате любим човек, с когото споделяте най-съкровени моменти и емоции. Гневът, ядът и неодобрението не бива да ви заслепяват по такъв начин, че да се държите грубо и неуважително. Контролирайте езика и жестовете, които използвате по време на общуване. Много често след като се изяснят разногласията, остават да тежат думите и жестовете, отправени към любимите хора. Вместо да  сочите с пръст и да говорите през зъби, запазете добрия тон и маниери. Нали не искате да изглежда така, сякаш заради едно дребно недоразумение сте забравили, че това е вашият любим човек?

 

Бъдете себе си

 

Понякога най-лесният начин да се разреши един спор или да се свържем отново с партньора си, е да го убедим, че до него стои същия този човек, в когото той е влюбен. Забравете за мръщенето, цупенето, упреците и говоренето с недомлъвки. Изместете фокуса си от проблема и се опитайте да бъдете ведри, усмихнати, посмейте се заедно, припомнете си любими моменти, кажете нещо мило, извинете се, дори да смятате,че вината не е ваша. Това ще скъси дистанцията с партньора ви, ще върне доверието му във вас и ще го накара да жадува отново за компанията ви. За да се отпуснете и разведрите атмосферата, излезте на неутрална територия, обсъдете бъдещите си планове, проявете чувство за хумор.

 

Изяснете се

 

След като бурята отмине и се успокоите, споделете с партньора си как се чувствате, какви очаквания имате към него, какво ви е разочаровало. Много връзки  между хора, които се обичат, се разпадат, защото и двамата изпитват едно  и също, но не го споделят. Всеки се чувства огорчен и ако чуе дори едно обяснение или извинение, би простил, но никой не прави първата крачка. Не чакайте, направете я. Изяснете се – спокойно и без да драматизирате. Ако желаете да възстановите връзката си и да се свържете отново с партньора си, прошката е най-добрият начин. А за да е наистина ефективна, тя трябва да бъде от сърце.

 

Запазете интимността си

 

Когато в една двойка се настанят напрежението и раздразнението, това води до отдалечаване. Няма нищо по пагубно за една връзка от отчуждението. Говорете с любимия си човек,  използвайте жестове, мили думи и целувки, за да му покажете обичта си. Позволете си да се почувствате слаби в прегръдките на любимия си човек, да не мислите за нищо, да не съдите, да излекувате раните му с вашата прегръдка. Използвайте интимността като начин отново да се свържете с партньора си.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах