Как да си приготвим домашен омекотител за хавлиените кърпи

Освен че омекотява тъканите, благодарение на естествените си съставки, домашно приготвеният омекотител премахва лошата миризма и оставя тъканите свежи и приятни на допир.

 

Всички облекла, бельо и аксесоари в нашия гардероб се нуждаят от различно третиране и почистване и това може да причини трудности. В много случаи изглежда така, че трябва да сме преминали специален курс, за да знаем как да се грижим перфектно за всичко в нашия дом.

 

Когато избираме кърпи за дома, обикновено държим те да са плътни и пухкави. Често след първите няколко изпирания те загубват тези си качества и в крайна сметка изтъняват и загрубяват.

 

Ако искате да изпробвате екологичен домашен омекотител, не се колебайте да продължите да четете тези редове.

 

Домашните омекотители са направени от естествени продукти, те са икономични, ефективни и нямат нищо общо с промишлените. Вашият нов домашен омекотител ще остави дрехите ви и вашите кърпи меки и дезинфекцирани, както всеки друг продукт с такова предназначение. Най-ценното е, че той се грижи за тъканите, без да има никакви неприятни и вредни последствия за кожата ви.

 

Приготвянето му е много лесно. Навярно имате всички необходими съставки у дома. Остава само да се снабдите с по-голям контейнер, подходящ за смесване.

 

Съставки за приготвяне на омекотител за хавлиени кърпи и други тъкани:

 

2 чаши бял оцет (500 мл)

4 чаши минерална вода (1 литър)

2 супени лъжици сода за хляб (18 г)

 

Омекотителят може да се използва както за пералня, така и за ръчно пране.

 

Първо смесете водата с половин литър оцет. В случая избираме бял оцет, за да сме сигурни, че няма да повлияе на цвета на тъканите.

 

Постепенно изсипете содата в течността. Ще забележите, че веднага се образува пяна. Ако добавите содата еднократно и рязко, препаратът може да излезе от контейнера.

 

Разбъркайте добре до хомогенизиране на продукта. След като го направите, препоръчваме ви да го съхранявате в пластмасова бутилка. Вашият домашен, органичен и екологичен омекотител има всички предимства, с които разполагат промишлените.

 

Любопитни факти и съвети

 

Оцетът е един от най-добрите омекотители, които можем да използваме за дрехите си и по-специално за хавлиените кърпи у дома. Те обикновено задържат доста влага. Ако не изсъхнат добре след употреба, те стават среда за развитие на микроби и плесени, които причиняват лоша миризма и инфекции. Затова качествената дезинфекция на този аксесоар за баня е от изключително значение.

 

Оцетът се използва не само като омекотител, но и за почистване на предмети и различни области от дома, като кухнята или банята. Въпреки, че миризмата му е много силна, тя изчезва при изсъхване, така че може смело да го използвате за премахване на петна и лоша миризма.

 

Ако върху някоя кърпа или спалното ви бельо има петно, може да нанесете директно малко оцет върху него. Оставете да подейства за 10 минути и след това изперете. Ще забележите, че от петното няма и следа.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах