Как да се събудим с плосък корем

Три са нещата, които трябва да имате предвид, ако мечтаете за плосък корем: балансираната диета, редовна физическа активност и изключване на храни, които подуват корема и затрудняват храносмилането.

Да имате плосък корем може да се окаже много по-лесно отколкото предполагате.
С прилагането на тези лесни за изпълнение съвети, резултатите няма да закъснеят. Опитайте!

Внимавайте с киселото мляко

Киселото мляко има много ползи за здравето, но ако мечтаете за плосък корем, трябва да избягвате консумацията му късно вечер. Много от млечните продукти имат добавени захари, които заедно с лактозата затрудняват храносмилането и причиняват подуване на корема.

Все пак, ако диетата ви не изключва млечни продукти, киселото мляко е по-подходящ избор, в сравнение с прясното. Избирайте млека, които съдържат най-много 8 грама захар.

Отделете осем минути за упражнения преди лягане

Ако отделите 8-10 минути за упражнения всяка вечер преди лягане, на сутринта ще забележите колко по-плосък е корема ви. Подходящи са клековете, въртенето на обръч, упражнения със задържане. Ако ги правите всеки ден, резултатът ще е наистина забележим и траен.

Използвайте студен душ

Студеният душ преди лягане е изключително полезен за кръвообращението, а също и за сдобиването с по-плосък корем.
Това е така, защото студената вода понижава температурата на тялото и стимулира мастната тъкан да продуцира енергия, необходима за повишаване на температурата на тялото.
По този начин по време на душ е възможно да се горят калории.

Закусвайте правилно
Започнете деня си със силна закуска. Това е от съществено значение, за да поддържате тялото си в добра кондиция и да стимулирате метаболизма.
Добър вариант е комбинацията от овесени ядки, черен шоколад, плодове, ядки и канела. Комбинацията зарежда с енергия за целия ден, стимулира перисталтиката и по този начин повлиява подутия корем. Съдържа малко калории, но за сметка на това пък е източник на ценни витамини, минерали и влакнини.

Не дъвчете дъвки без захар

Няколко изследвания през последните години показват, че дъвките без захар не са съвсем безобидни. Сорбитолът -  тип захарен алкохол, използван в дъвките без захар като подобрител на вкуса, забавя храносмилането. В резултат на бактериалната ферментация в червата той би могъл да причини диария, подуване на корема и газове.

Освен всичко това, докато дъвчем – дъвка или храна, до мозъка се изпращат сигнали, които възбуждат апетита.

Избягвайте зърнените десерти

Зърнените блокчета може да изглеждат като идеален заместител на калоричните бисквити  и вафли, но бъдете внимателни с тях. Те често съдържат суроватъчен протеин, който причинява подуване и газове. Броят на калориите в зърнените блокчета също е причина да не посягате често към тях.

Приготвяйте си смуути у дома

Няма нищо по-вкусно и здравословно от смуути, приготвено у дома.
Готовите сокове обикновено съдържат добавена захар и консерванти, които неутрализират положителния ефект от естествените хранителни вещества и повлияват негативно усвояването им.
В рецептите за домашните си смуутита може да включите съставки, като спанак, семена, бадемово мляко, кокосово масло, плодове, зеленчуци, свежи подправки.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах