Как да се поддържаме във форма през есента?

Всяка жена се стреми към идеална фигура по всяко време на годината и независимо от времето. Но за съжаление, човешкото тяло си има свой собствен график. Колкото сме по-близо до зимата, толкова повече тялото се уморява при ежедневните натоварвания и се нуждае от повече време за почивка.

Следователно режимът, който сме спазвали през лятото, е напълно неподходящ с настъпването на по-хладното време. Тялото по естествен път започва да се запасява с подкожни мазнини и да трупа витамини още от лятото, така че външно това се изразява в малко подкожна мазнина, която, ако няма нарушения, се разпределя хармонично в тялото. Интересен факт е, че при мъжете този преход и натрупването на мазнини не са толкова забележими, колкото при нежния пол. Всичко това е свързано с характеристиките на фигурите и структурата на тялото.

И въпреки че през есента е по-трудно да се поддържаме във форма и да изглеждаме перфектно, все пак е напълно възможно, тъй като човешкото тяло се поддава добре на режими и упражнения. Просто трябва да изберете правилния метод, така че полученият резултат да се запази дълго време, независимо от сезона, температурните промени и всички други условия.

Как да предотвратим натрупването на излишни килограми?

Наднорменото тегло е свързано със забавянето на метаболизма. Важно е да дадете на тялото ясен сигнал, че няма нужда да трупа мазнини. За да се случи това, сутрин, на гладно, е добре да пиете чаша вода, в която са разтворени лимонов сок и мед. Това е отлично средство не само за тонизиране и свежест, но и за ускоряване на метаболизма. Диетолозите са на мнение, че е полезно да се добави и малко канела, но това ще промени вкуса, така че помислете, преди да го изпробвате.

Хранителен режим и прием на течности 

В допълнение към пиенето на оптимално количество течност през целия ден, е хубаво да помислите и за правилната диета. От значение е не само с какво се храним, но и времето, по което го правим. За да може тялото да усвоява добре хранителните вещества, но същевременно да не трупа излишни мазнини, трябва да разделите храненията на пет и общия брой на приетите калории да не надхвърля 3000. Това е нормалното дневно хранене за възрастен, което ви кара от една страна да се чувствате заситени, а от друга - не позволява натрупването на мазнини. 

Колкото до самата храна, диетолозите съветват да наблегнете предимно на зеленчуците и плодовете. Ябълките и ябълковият сок се считат за най-полезни по отношение на диетата, а след тях се нареждат сливите и крушите, които също са много богати на витамини. Същевременно е добре да замените захарта с мед, тъй като е по-полезен и здравословен за организма.

Добър сън

Точно по време на сън тялото преминава през процеса на регенерация и се насища с полезни вещества. Ако този процес бъде прекъснат, тогава ще започне депресивно състояние, при което храната, получена през деня, няма да успее да се обработи. Ето защо тялото има нужда от минимум 8 часа сън на денонощие.

Масажът е важен за поддържането на добра форма през есента

И последният фактор, който също играе важна роля в поддържането на добра форма през есента, е масажът. Тази процедура подобрява притока на кръв, забързва метаболизма и е много полезна в борбата с излишните килограми. Масажът може да бъде различен - козметичен или лечебен, но при всички случаи ползите са големи:

  • Облекчаване на напрежението;
  • Подобряване на мускулния тонус;
  • Стягане на фигурата. 

Ако заложите на масаж с козметични и етерични масла, тогава удоволствието ще бъде още по-пълно, а ползите – по-големи.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах