Как да създадем коледна атмосфера у дома

Месец декември е вече тук и новата година нетърпеливо наднича зад ъглите на празнично осветените сгради, заснежени покриви и блещукащи прозорци. Независимо дали сте настроени на коледна вълна или не, дали вярвате в чудесата на Коледа или не, тя чука на вратата. Оставете ангажиментите, работата и сериозните планове, позволете си да се вдетините и си припомнете трепета, с който чакахте като деца снега, гостите за празничната трапеза, подаръците на вечно закъсняващия и претрупан с работа белобрад старец.

Коледа е време за споделени мигове, топли, бъбриви вечери, подправени с аромат на канела и  портокали, прекарани в компанията на любими хора. Създайте си настроение и не пропускайте да вземете най-хубавото от всеки оставащ ден до края на годината. Внесете уют и приятна празнична атмосфера у дома, за да са празниците още по-незабравими.

Вижте нашите идеи как да оживите дома си в духа на коледната магия.

 

Съчетайте смело традиции, вълшебство и романтичен дух
Дайте волност на въображението си и украсете дома си със стил, добър вкус и ентусиазъм. Най-добре коледния дух пресъздават традиционното зелено, златно и алено червено. Отредете почетно място на символите на празника – коледната звезда, елхово дърво, коледен венец с шишарки, блещукащи светлини, прозорец със снежни фигурки, през който всяко въображение да полети свободно към детските спомени и сбъднати коледни желания. Вълшебството на Коледа е във вярата и стремежа да бъдем по-добри, по-свързани от всякога с близките си, по-благородни, благодарни и смели.

Облечете празника в ухания

Безспорно уханията са най-прекия път до сърцето на Коледа. Свещи с аромат на канела, цитруси и сладка ванилия подхождат идеално на всеки кът на дома, готов да запечата още спомени и споделени празнични мигове със семейството. Ароматът на топло какао примамва сетивата и прави всяка лоша мисъл далечна, всеки приятел – по-драг, всяко  лице – по-детски усмихнато. И разбира се преливащите се ухания от ястията на празничните вечери, домашно опечени сладки, вино с портокалови корички, аромата, с който споделеното кафе събужда заснежените празнични утрини… тези аромати оставят спомени…

 

Подайте ръка

Да усетите истински духа на Коледа, това зависи единствено от вас. Да съумеете да го пренесете по-близо до сърцето и дома си – също. Затова се запитайте с кого бихте искали да споделите коледните празници, на кого да посветите времето си, чий смях да огласява трапезата  ви, на кого да поднесете извиненията си, че не прекарахте много време заедно. Забравете за миналото, за глупавите спорове и онези все неразрешени, оставени без финал въпроси и диалози със семейството си. Коледа е време за прошка и ново начало, за осъзнаване на истински ценното и непреходното, за споделяне, за любов – подайте й ръка.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах