Как да приготвим натурален крем за избелване и подмладяване на лицето

Киселото мляко е основна съставка в много домашни рецепти за озаряващи и избелващи кремове за лице.

 

Съществуват различни натурални кремове за избелване на кожата, които можем да приготвим у дома. Те са ефективни, безвредни и евтини, в сравнение с повечето търговски продукти.

 

Кожата притежава способност за регенерация, но понякога в резултат от външни агресори и нездравословен начин на живот, тя губи това си свойство и се променя.  Загубата на еластичност и колаген, натрупването на мъртви клетки и изгаряния, са само малка част от нещата, които могат да засегнат кожата с възрастта.

 

В днешно време е възможно да избираме сред широка гама от козметични продукти и професионални техники, които стимулират възобновяването на кожата. Проблемът е, че някои от тях са твърде скъпи и не всеки може да си ги позволи редовно.

 

За щастие има и по-евтини решения, които дават добри резултати, без да излагат кожата на опасност и агресори.

 

Ще ви споделим как да приготвите домашен крем, базиран на свойствата на киселото мляко, който ще озари кожата на лицето и ще минимизира малките петънца. Готови ли сте да го изпробвате?...

 

Ще комбинираме натурални съставки, които постепенно ще премахнат мъртвите клетки, ще почистят порите и освежат тена на кожата.

 

Натуралното кисело мляко е много ценен продукт. Освен като храна, то може да се приложи външно върху кожата. Високото съдържание на млечна киселина в млякото помага да се елиминират мъртвите кожни клетки и да се предотврати появата на несъвършенства. Любителите на домашните рецепти за красота намират киселото мляко за един от най-добрите алтернативни овлажнители,  тъй като спомага за запазване на естествената влажност, без да причинява промени в себоотделянето.

 

В рецептата има също бадемово брашно - съставка, богата на есенциални мастни киселини и антиоксиданти, ценни за епидермиса.

 

Високото съдържание на витамин Е в бадемовото брашно предпазва от оксидативни увреждания и предотвратява стареенето на клетките и тъканите. Неговите естествени масла възстановяват сухата кожа и действат добре при екземи и псориазис.

 

За да подобрим избелващото и оздравяващо действие на рецептата, прибавяме и пчелен мед.

 

Препоръчително е всички използвани продукти за крема да са 100% органични.

 

Състав:

 

1 и ½ чаши натурално кисело мляко (375 г)

 

4-5 сурови бадема

 

2 супени лъжици лимонов сок (20 ml)

 

1 супена лъжица мед (25 г)

 

Начин на приготвяне: Поставете бадемите в мелница и ги смелете до брашно. Ако нямате мелница, може да използвате готово бадемово брашно. Смесете го с киселото мляко, прибавете лимоновия сок и меда. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.

 

Всяка вечер преди лягане, след почистване на кожата на лицето, нанесете обилно количество от приготвения крем. Оставете го да действа 20 минути. Изплакнете с топла вода и подсушете с мека кърпа.

 

Ако използвате крема епизодично, вероятно няма да забележите съществени промени, затова ви препоръчваме да го прилагате ежедневно. Това е продукт, предназначен за нощна употреба, тъй като насърчава процесите на възстановяване на кожата, които се осъществяват по време на почивка.

 

От първото приложение ще се радвате на чисто и свежо усещане, което ще ви достави истинско удоволствие. Ако желаете, може да приложите крема върху врата и деколтето, за да се радвате на още по-добър резултат. Не забравяйте, че тези области са много по-чувствителни и изискват повече грижи.

 

В допълнение ви препоръчваме да използвате надежден слънцезащитен крем всеки ден, за да подсилите и поддържате ефекта от този продукт.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах