Как да подготвим кожата си за слънцето

Предварителната подготовка за излагане на слънце увеличава шансовете за красив и здравословен тен. Вижте какви са основните съвети на специалистите, за да се завърнете от слънчевата си почивка с красив, бронзов загар, който буди възхищение.


Първа стъпка: доза съвършенство като основа

Първото нещо, което трябва да направите, след като ярките лъчи на пролетта се появят, е да се погрижите за перфектното състояние на кожата. Красивият тен се съчетава идеално с гладка, чиста и съвършена кожа. За да се сдобиете с такава, използвайте два пъти седмично ексфолиращи продукти, които да премахнат мъртвия слой клетки и да обновят епидермиса.  Може да си приготвите скраб за лице и тяло и у дома. В бурканче смесете захар, мед, малко кафе и овесени трици. Нанесете щедро и масажирайте лицето и цялото тялото. Само след две седмици ще забележите колко по-сияйна и лъскава е кожата. Готови сте за втора стъпка.



Втора стъпка: дълбока хидратация

Втората стъпка от подготовката на кожата за слънчевите лъчи се нарича дълбока хидратация. Време е да дадете на кожата всичко, което ветровитото и студено време са й отнели. Изберете дълбоко хидратиращ и подхранващ продукт и го нанасяйте обилно върху цялото тяло. Отделете специално внимание на лактите, ходилата, коленете. Важно е кожата да бъде възстановена и хидратирана в дълбочина. За лицето изберете овлажняващ крем, в зависимост от типа кожа, който да я предпазва от външни агресии и да я поддържа хидратирана и блестяща.



Трета стъпка: няколко скъпоценни допълнения в менюто

Третата стъпка в програмата е съставяне на меню с продукти, които едновременно да заредят тялото с енергия и да насърчат красивия, шоколадов загар. Храните, богати на бета-каротин, са особено подходящи за целта. Такива са пъпеши, кайсии, домати и моркови. Бета-каротинът стимулира синтеза на меланин и ще ви помогне да получите по-равномерен и наситен тен.
Не забравяйте и за витамините и антиоксидантите, които са повече от важни, не само за да се подготвите за слънчевите бани, но и за да се чувствате здрави, тонизирани и енергични.


Четвърта стъпка: избор на оптимална слънцезащита

Разбира се, преди излагане на слънце, не забравяйте да защитите кожата си с крем с оптимален фактор. Така ще избегнете тежки изгаряния и неравномерна пигментация.

Започнете излагането на слънце постепенно и всеки ден увеличавайте времето на открито. Избягвайте слънчевите лъчи в обедните часове. Защитете лицето и по-чувствителните зони, като устни, шия и очи. Бъдете внимателни в дните, когато е облачно - дори тогава кожата се нуждае от слънцезащита. Прилагането на слънцезащитни продукти трябва да се повтаря често. Имайте предвид, че тенът изглежда добре само на здрава, витална и сияйна кожа.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах