Как да отслабнем неусетно и да бъдем здрави?

Как да отслабнем неусетно и да бъдем здрави?

Рано или късно идва момент, в който започваме да се замисляме за храненето си - често пъти заради проблеми с теглото, кожата или просто влошеното ни здраве като цяло. Тогава започваме да си задаваме въпроси от рода на „какво да изключа от менюто“ или „как да започна да се храня така, че отново да се чувствам добре“. Притиснати от нуждата, започваме да търсим път към правилното хранене. 

Вероятно мнозина от вас обаче не знаят, че здравословната диета всъщност изобщо не е строга и изтощителна. И въпреки това с нея ще преобразите живота си – ще се сдобиете с красива фигура и цветущо здраве.

Тялото ни е отражение на това, което ядем

Не е тайна, че затлъстяването е огромен проблем за съвременните хора - ние се движим все по-малко, храним се с голямо количество вредни храни - мазни, висококалорични сосове, сладкиши и други. Навсякъде около нас гъмжи от изкушения, защото производителите се състезават кой ще предложи поредния супер вкусен продукт, на който няма да можем да устоим. А ефектът от това „състезание“ е видим по улиците на всеки град -  почти всеки втори жител на развитите страни е с наднормено тегло, показва статистиката. 

Затлъстяването, за съжаление, води до проблеми не само със самочувствието, но и крие сериозни рискове за здравето: диабет, сърдечни проблеми, болести на стомашно-чревния тракт, нарушения на репродуктивната функция и други. А това е само малка част от възможните заболявания, които възникват, когато човек се храни безразборно.

Хубавото е, че през последните години грижата за здравето и красивата фигура стана модерна и органичните храни и продукти, подпомагащи отслабването, вече заеха сериозна част от рафтовете на магазините и аптеките. Да видим сега какво е необходимо, за да се храним здравословно.

Как да се храним правилно или основите на здравословната диета 

Запомнете и спазвайте тези общи правила:

  • Добре е да се храните често и на малки порции. Най-удобно е да си осигурите малка чиния, в която да поставяте храна с обем, не повече от шепа;
  • Здравословната диета включва 5-6 хранения на ден;
  • Добре е да си изберете и някакъв спорт, който да тренирате, защото това ще допринесе за по-бързата и здравословна загуба на тегло;
  • Всеки има своя оптимална норма за дневни калории: експериментирайте и открийте вашата. Не е нужно да гладувате, просто спрете да ядете по навик и най-вече обявете война на преяждането;
  • Поддържайте баланс на енергията, която приемате и изразходвате. Храната ви трябва да включва четири основни компонента: протеини, мазнини, въглехидрати и диетични фибри - всички те са необходими за здравето на човешкото тяло. Ако искате по-бързи резултати, опитайте с качествени хранителни добавки, които ще ви помогнат да ускорите метаболизма, да изведете излишната течност от тялото и да изгаряте по-бързо приетите калории;
  • Пийте достатъчно вода. Често пъти тялото ни бърка жаждата с глад и това води до излишен прием на калории;
  • Избирайте хранителните продукти внимателно. Четете етикетите, състава и калорийното съдържание на продуктите, изключете от менюто си бързата храна, сосовете с майонеза, продуктите с вредни добавки, оцветители и консерванти. Трябва да сте наясно с какво точно се храните - само тогава пътят към здравето и красотата би бил лек и приятен.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах