Как да изберем правилният крем-грижа

Как да изберем правилния крем-грижа

Докато съществува стремежа към вечна младост и желанието да забавим ефекта на стареене, пред нас ще има все повече достъпни възможности да съхраним красотата си. Много козметични продукти постигат наистина забележителни резултати и помагат да заличим знаците на времето, без да се налага да се обръщаме към методите на естетичната медицина.

Можем ли наистина да запазим младостта на кожата си с подходящи грижи и как да изберем най-подходящия крем? Дали тайната на младостта не се крие в превенцията…

Вътрешното усещане на всяка жена е най-добрия ориентир от какъв крем се нуждае. Противостареещите продукти могат да се прилагат и на 30- и на 50-годишна възраст. От друга страна, ако кожата във времето е получавала нужните грижи, тя винаги ще го излъчва.

Ето тук е момента да се отбележи, колко важна е превенцията. Не случайно използваме понятието ‘крем-грижа’. Съвкупността от двете е ключа към съхранението на младостта: нашите грижи и напредъкът на козметичната индустрия могат да забавят времето.

Често пъти се случва да забележим колко важно е да се чувстваме добре вътрешно, за да изглеждаме по този начин. Това е така, защото лицето излъчва вътрешната светлина и разположение на духа. Когато човек е млад отвътре, излъчва младост. Стремете се към здравословни навици, за да съхраните здравето и красотата си.

На 30 или 50? Кога трябва да изберем първия крем против стареене? Различните технологии, съставки и множество марки не улесняват задачата ни. Най-важното е да съобразим избора със собствените си очаквания и индивидуални нужди.

Ако една жена на 30 години има проблем с тена на кожата, други се притесняват от своите бръчки, докато трети са загрижени за блясъка на кожата си, за загубата на плътност и еластичност. Затова в избора на крем-грижа е важна не реалната биологична възраст от паспорта, а това, което издава външния вид на кожата. Всички познаваме жени на 50, които имат идеално гладка кожа и такива на 35, които не могат да се похвалят със същото.

Множество различни марки през последните години разработват иновативни формули, които печелят одобрението на безброй много жени по света. Специално внимание се обръща на проблемни зони, като тази около очите, устните, шията и деколтето. Те се третират по съвсем различен начин от лицето и обикновено най-силно издават годините. Затова не ги пропускайте.

Лесно е да се избере крем-грижа, когато кожата е сияйна и млада, но когато по нея вече се откриват първи белези на стареене, задачата е по-сложна. Интензивните терапии, прилагани два пъти годишно постигат чудеса и осигуряват ефективна превенция срещу стареене във времето.  

А що се отнася до въпроса с хидратацията – правилото гласи, че за нея възраст няма. Това означава, че всяка дама на 20 или 55 години трябва да има на нощното си шкафче хидратиращ крем, който да използва самостоятелно или в комбинация с друга грижа.

Дали само кремът е достатъчен? Освен козметичните грижи, съществуват редица полезни практики, с които можем да подпомогнем здравия вид на кожата. Акупунктура, натурални продукти и рецепти от природата, лицеви упражнения: всичко в името на красотата.

Отървете се веднъж завинаги от тъмните петна. Нищо друго не скрива красотата на кожата така,  както неравномерната пигментация. Днес са разработени различни достъпни депигментиращи формули, които постигат отлични резултати, без да са агресивни към кожата.

Стареенето на кожата е природен феномен, който се дължи на естествената й еволюция, но и на външни агресори. Днес са известни много от факторите, които имат пагубен ефект върху кожата. Това са тютюнопушенето, замърсената среда, стреса, нерационалното хранене, ултравиолетовата радиация и др.   

Тази есен не пропускайте да се погрижите за здравето на кожата си. Всичко, от което има нужда, може да се обобщи в следните думи: постоянство, добри навици и подходящ крем-грижа.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах