Как бельото може да повлияе женското здраве

Често пъти избора на бельо сутрин е просто въпрос на това какво първо ще премине през ръцете  ни. Но когато това може да има сериозни последици за здравето, по-добре е да се замислим…
 Например, знаете ли, че трябва да имате чифт бельо за фитнес тренировката? Или че по-изрязаните бикини може да причинят инфекция?...

Предстои да разкрием пет факта за бельото, които всички трябва да знаят:

Фитнес и дантели не се съчетават добре

Понякога е трудно да организираме времето си така, че да не пропускаме тренировките във фитнеса. Натовареният график често ни прави небрежни към детайлите, като този, че по време на тренировка, оскъдните дантелени бикини са повече от неподходящ избор.
Бельото от синтетични материи благоприятства задържането на влага. При активни движения, прекалено изрязаните бикини лесно се приплъзват и това крие риск от бактериални и уро-инфекции.
По време на спортни занимания е подходящо бельото да е от дишаща, естествена материя. Изберете ликра или памук, вместо дантела и сатен.

Ако спите без бельо, ще намалите риска от инфекции

По време на сън обикновено температурата на тялото се понижава. Летните горещини обаче благоприятстват затопляне и изпотяване през нощта и в тази връзка лягането без бельо може да означава допълнителен комфорт и по-малък риск от инфекции. Известно е ,че бактериите се развиват в тъмни зони, на топло и влажно, което прави бельото предпочитано от тях място.

През деня бельото има своята важна роля

Отказът от това да носите бельо през деня би могъл да предизвика множество проблеми, като протриване на слабините, зачервяване на гениталиите и инфекции. Бельото има предпазваща роля – от една страна намалява контакта с дебелите ръбове на дънките или панталона, а от друга неутрализира влагата и поддържа кожата в областта суха.

Неправилият тоалет увеличава риска от инфекции

Не забравяйте, че основно правило при женския тоалет е избърсването да става отпред назад. Ако това просто правило не бъде спазено, има опасност да бъдат пренесени бактерии от ануса към влагалището и уретрата.

Бабините бикини винаги са на мода!

Свободното бельото от памук има две главни предимства – то е дишащо и абсорбира излишната влага. Вместо това, синтетичните материи запарват и по този начин осигуряват за бактериите благоприятна среда за растеж. От гледна точка на здравето, „бикините на баба” са по-добрата и здравословна инвестиция!

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах