И това лято на мода са изкусителните устни … готови ли сте да съблазнявате?

Слънцезащитен крем за тялото, лицето, защитно олио за косата … а помислихте ли за устните си? През лятото устните са изложени на агресията на ултравиолетовите лъчи и макар често да ги пренебрегваме, те се нуждаят от специална защита.

Слънцето може да е и приятел, но и враг за кожата. В тази връзка, все по-често специалистите обръщат внимание на необходимостта от специална защита за устните през слънчевите месеци.


Кожата на устните е по-тънка и това я прави много по-уязвима към агресори, като хлор, морска сол, вятър, слънце. В действителност устните са много по-чувствителни от която и да е друга част на тялото. Те са богато инервирани, а това прави риска от болезнено изгаряне още по-голям.


Защитете устните си от слънчевите лъчи с нашите съвети:

Изберете слънцезащитна грижа


В аптеките се предлагат специални слънцезащитни грижи за устните. Те са приятни,  комфортни и не оставят следи. Нанасят се веднъж на всеки 2-3 часа.
За дамите, които използват червила, препоръчваме избора на такива, които имат  защита. През летния сезон за минимален защитен фактор се счита 30 spf.



Брокатът за устни – една красива защита


Червилата с фин брокат осигуряват естествена защита по време на слънчевия сезон. Освен че правят устните изкусително красиви, блестящите частици в червилата улавят и отразяват светлината. Изберете формула с подхранващи масла, висок UV-фактор и смел, летен цвят.

Пийте много вода


Водата е жизнено необходима на тялото във всеки сезон, но през лятото нуждите от нея са завишени. За да се предпазите от дехидратация по време на силните горещини, пийте поне два литра вода на ден. Освен че ще се чувствате свежи и тонизирани, така ще се радвате и на красива и витална кожа. Дехидратацията се отразява и на устните – те стават напукани, грапави и загрубели. Не допускайте това.


Открийте своята тайна рецепта …


Съществуват различни природни средства с почти магично действие върху устните. Открийте своята комбинация от подхранващи съставки, с които да се грижите всеки ден за здравето и добрия им вид.


Алое вера гел: концентратът от алое вера подхранва и хидратира устните в дълбочина, предпазва от агресиите на външната среда и оздравява. Той намалява доскомфорта на сухата и напукана кожа, насърчава регенерацията на клетките. Всяка вечер поставяйте малко количество от гела върху памуче и втривайте нежно в устните.
 
Пчелен восък – нанесен върху устните, пчелният восък образува филм, който ги предпазва и задържа влагата в тях. В резултат те са хидратирани, подхранени, плътни и съвършено гладки. Със същото предназначение може да използвате и парафин. Една капка, нанесена всяка вечер върху устните, би направила чудеса.

Витамин Е – познат като антиоксидант, той има свойството да насърчава възстановяването на тъканите. Веднъж седмично нанесете на устните разтворена капсула витамин Е, с лек масаж, до пълното й абсорбиране. Ще се изненадате колко ползи би могъл да има този наглед малък жест към устните ви … Готови ли сте да съблазнявате?

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах