Хомеопатия за всеки тип кашлица

Един от симптомите, предизвикан от грипния вирус, е кашлица: суха, болезнена, с внезапно начало.  

При остри състояния, каквито са вирусните инфекции, много бързо може да се постигне подобрение с помощта на добре подбрани хомеопатични средства.  Така симптомите на възпалено, дразнещо гърло и кашлица преминават за 2 до5 дни.

Предимството на хомеопатията е, че насърчава собствения възстановителен потенциал на организма и стимулира естествената му защита. Правилно проведената хомеопатична терапия скъсява срока на протичане на заболяването и характерните симптоми, като предотвратява голяма част от усложненията и ускорява периода на реконвалесценция. Това до голяма степен касае децата, които са по-уязвими и лесно развиват усложнения. Освен това, трябва да се отбележи факта, че хомеопатичното лечение не води до нежелани лекарствени реакции.

Кои са най-често срещаните и типични форми на кашлица и какви решения предлага за тях хомеопатията:

Суха кашлица при ларингит и трахеит

Типичната за състоянието кашлица е дълбока и болезнена. Обостря се от вдишване на студен въздух и при лягане. След преглед се установява стичащ се към гърлото секрет. Понякога кашлицата се подобрява от затопляне и прием на горещи течности.  Влошава се от говорене, физическа активност, хранене.

В зависимост от тези специфични прояви, удачни са хомеопатичните препарати Coralliumrubrum, Bryoniaalbа, Heparsulfur, Droserarotundifolia, в разреждане и дозировка, назначени от лекар хомеопат.

 

Влажна непродуктивна кашлица

Това е кашлица, която е съпроводена със затруднено отхрачване. Тя е упорита, дълбока и болезнена. Средствата, които се назначават целят подпомагане на експекторацията,  подобряване на дишането и общото състояние.

Избор са хомеопатичните препарати Sulfuriodatum, Ipeca, Ammoniumcarbonicum и др., в комбинация и дозировка, съобразени според индивидуалните прояви на симптомите.

 

Влажна кашлица с лесна и обилна експекторация

Продуктивната кашлица е характерна за края на всяко грипно състояние. Тя е мъчителна, придружена от жилави, вискозни секрети. Понякога е съпроводена от пристъпи на гадене, зачервяване на лицето, топли вълни, загуба на обоняние и апетит.

Хомеопатичните препарати CocusCacti, Pulsatilla, Calcareasulfuricа, Kaliumbichromicum и др., се назначават в зависимост от проявената симптоматика, в комбинация или самостоятелно.


Хомеопатичното лечение е напълно безвредно, но не бива да пренебрегваме факта, че този принцип е в сила само ако лечението е проведено от добре обучен лекар, който знае докъде се простират възможностите на метода и кога е необходимо да се премине към друг вид терапия.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах