Грижа за по-дълги мигли

Грижа за по-дълги и здрави мигли

Миглите подчертават очите, придават им мекота и изразителност, правят погледа по-привлекателен. Всяка жена би признала, че в опитите си да се сдобие с по-красиви ресници, прибягва да методи, които ги изтощават и увреждат. С течение на времето те губят плътността си, оредяват, стават все по-фини. Тук ще откриете полезни съвети за терапии, приложими у дома, които ще подсилят миглите ви и ще ги направят по-здрави и лъскави.

Преди всичко изхвърлете продуктите, за които добре знаете, че увреждат миглите. Направете същото и с ножиците за извиване и изкуствените снопчета. Създайте си навик винаги преди лягане да почиствате старателно миглите и очите от грима и замърсяванията, като избягвате да ги триете. Изберете нежни почистващи грижи с успокояващи съставки и физиологично рН.

И…ако някой се опитва да ви убеди, че спиралата също попада в списъка на забранените продукти, то знайте, че когато е добре подбрана , тя може да е полезна. Тя създава тънък филм около ресниците, който ги предпазва от вредните ултравиолетови лъчи, студа, влагата и замърсяванията на околната среда. Качествените спирали съдържат овлажняващи масла, растителни пигменти и минерални съставки, които се грижат за миглите, докато им придават неустоим изкусителен вид.

Предлагаме ви няколко разкрасяващи миглите рецепти, които лесно можете да приготвите у дома:

Зехтин

Зехтинът е подходящо средство за дълбоко подхранване на миглите. Освен това той спомага за премахване на мастните натрупвания и замърсявания, които се отлагат върху ресниците и стимулира процеса на растеж.

Нанесете малко количество зехтин върху миглите всяка вечер. На сутринта почистете с вода и измиващ продукт.

Рициново масло

Благодарение на своите подхранващи свойства, рициновото масло укрепва миглите и ускорява растежа им. Подобно на зехтина, то също се нанася вечер преди лягане. За целта може да използвате предварително почистен апликатор от спирала за мигли. Почистете добре на сутринта.

 

Домашен серум за мигли

Смесете в кутийка от крем равни количества рициново масло, масло от сладък бадем, зехтин и масло от авокадо. Всяка вечер преди лягане нанесете по капка от сместа върху миглите на двете очи, като избягвате основата.

Със същата цел може да смесите равни дози глицерин и рициново масло. Нанасяйте всяка вечер.

Освен всичко това, за да подсилите растежа на косата и миглите, препоръчително е да се придържате към разнообразно хранително меню, богато на витамини и минерали, като магнезий, цинк и витамин В6. Те се съдържат в черния дроб, пилешкото, рибата, бананите, бобовите култури, пълнозърнести продукти, различни по вид плодове и зеленчуци.

Събуждащ красотата еликсир

Пригответе 4 моркова, 2 портокала, 2 с.л. цветен прашец, 1 с.л. орехови ядки, 1с.л. кедрови ядки и 1 с.л. мед. От изброените продукти си приготвяйте смуути всяка сутрин в продължение на два месеца. Витамините, които се съдържат в този еликсир не само ще укрепят миглите и косата, но и ще разкрасят кожата ви и ще ви накарат да се чувствате тонизирани и енергични през целия ден.

 

 

 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах