Грижа за кожата по време на менопаузата в пет стъпки

По време на менопаузата ежедневното почистване и редовно ексфолиране са от съществено значение, за да се премахнат замърсяванията и мъртвите клетки и да се постигне обновяване на кожата.

 

Не бива да се страхувате от менопаузата. Тя е естествен етап от живота на всяка жена.

 

След 40-тата година в женското тяло се случват значителни промени. Най-съществената от тях е, че яйчниците спират да произвеждат репродуктивни хормони. Възможно е да настъпват чести промени в настроението, изменения в кожата, структурата на косата и др.

 

Много жени се страхуват от менопаузата, защото мислят, че вече няма да изглеждат красиви. Но това не е вярно. Когато една жена е подготвена и подходи с правилните грижи, е възможно да противодейства на промените и да запази красотата и увереността си.

 

През менопаузата спадът на естроген може да направи кожата по-вяла, сивкава, суха и отпусната. Това не е непреодолимо. Съществува голямо разнообразие от възможности за възстановяване на жизнеността на кожата.

 

Детоксикирайте кожата си

 

Един от най-добрите подходи в грижата за кожата по време на менопауза е детоксикацията. Праховите частици, себумът и различни елементи от околната среда могат да причинят промени в дълбоките слоеве на кожата. За да избегнете това, трябва да сте сигурни, че елиминирате всички нечистотии и замърсявания.

 

Почиствайте лицето си всеки ден. Може да изберете между козметични средства за отстраняване на грим, измиване с неутрален сапун и топла вода или използване на естествено масло за почистване на лицето.

 

Препоръчително е също веднъж седмично да ексфолирате кожата на лицето и тялото си. Този процес е от жизненоважно значение за премахването на мъртвите клетки, почистване на порите от замърсявания и активиране на регенерационните процеси.

 

Защитете се от слънцето

 

Излагането на слънце винаги трябва да е с подходящ слънцезащитен крем. По този начин кожата може да абсорбира това, от което се нуждае, без риск от развитие на рак на кожата. Припомняме ви, че:

 

Най-добрите часове за слънчеви бани са преди обяд и след 4 часа следобед;

 

Трябва да пиете достатъчно течности през целия ден, дори преди да се чувствате жадни;

 

Слънцезащитните средства трябва да имат минимален защитен фактор (SPF) 30;

 

Осигурявайте естествени мазнини за кожата си, за да поддържате естествения й блясък

 

Зрелостта при жените може да е много красива, тъй като през този период се повишава тяхната увереност, познания, опитност. Хормоните обаче не следват тази еволюция. По време на менопаузата секрецията на естроген намалява, което прави кожата по-тънка, дехидратирана, засегната от фини или по-дълбоки бръчки.

 

Консумирането на естествени продукти, богати на полезни мазнини, може да е от полза. Авокадото и сьомгата съдържат омега-3 мастни киселини, които са изключително полезни за поддържане на красотата и младия вид на кожата.

 

Увеличете приема на храни, богати на колаген

 

По време на менопаузата намалява синтеза на колаген. Въпреки че това се случва постепенно, ако не се вземат мерки, е възможно много скоро да се появят следните признаци:

 

Леко отпускане в областта на шията, линията на долната челюст и бузите;

 

Поява на малки бръчки по лицето;

 

Увеличаване на бръчките в горната част на устните;

 

Съществуват дерматологични продукти с колаген, чиято е цел е да компенсират липсата на това ценно вещество на ниво кожа. Колагенът може да се приема и вътрешно – под форма на хранителна добавка.

 

Друга възможност е да се консумират храни, които осигуряват ценното вещество по естествен начин. Сред тях са рибни продукти (сьомга, риба тон, стриди), зеленчуци (домати, моркови, спанак, краставици, чушки, чесън), малини, яйце, соя, бял чай и др.

 

Овлажнявайте кожата си по време на менопаузата - отвътре и отвън

 

Жените в периода на менопаузата споделят, че чувстват кожата си суха и опъната. За да предотвратите това, изберете кремове и подходящи маски за дълбока регенерация и овлажняване. Подхранването на кожата е двустранен процес – грижата трябва да се осъществява и отвътре, и отвън. Затова освен подходяща козметика, за да запазите виталността и младостта на кожата си, са ви нужни много течности и пълноценно хранене.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах