ФИТОТЕРАПИЯ ПРИ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

Образуването на камъни в бъбрецитe (уролитиаза) е широко разпространено навсякъде по света. В България от този проблем страдат 13,4% от хората (проучване на Алфа Рисърч от 2017). Заболяването се среща и при двата пола, с лек превес при мъжете. Преобладават болните в активна възраст, между 20 и 50 год., но уролитиазата се среща и при деца. При жените уролитиазата често е съпътствана и от уринарни инфекции.

 

При липса на подходяща профилактика честотата на рецидивите след хирургично лечение достига до 50% за период от 10 години. Това налага пациентите с уролитиаза да вземат превантивни мерки, целящи повлияване на диурезата и факторите, водещи до образуването на камъни в бъбреците. Тези мерки включват: придържане към подходящ хранителен и питеен режим, увеличен прием на течности и прием на препарати увеличаващи диурезата.

 

Такъв продукт на билкова основа е препаратът Фитолизин паста. Това е лекарствен продукт, използван за лечение и профилактика на уролитиазата. Лекарството има способност да разтваря някои от камъните и да предотвратява кристализацията на минерални образувания в урината, когато концентрацията им е повишена, без да има диагностицирана литиаза. Диуретичното действие засилва антибактериалните му свойства и подтиска развитието на възпалението.

 

В състава на медикамента влизат: 9 билки /Корени Магданоз; Семена Сминдух; Стръкове Пача трева; Коренища Пълзящ пирей; Листа Бяла бреза; Стръкове Полски хвощ; Корени Девисил; Стръкове Златна пръчица; Люспи лук/ и 4 етерични масла (Мускатна салвия, Лютива мента, Сладък портокал, Бял бор).

 

Фитолизин паста се приема 3 - 4 пъти дневно, по 1 чаена лъжичка (около 5 г), разтворена в половин чаша гореща преварена вода. Продължителността на лечението е от 2 до 4 седмици.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах