Фън шуй – започнете още сега

Фън шуй – започнете още сега

фън шуи

 

Фън Шуй е изкуство за организиране на пространството така, че редом с предметите, да оживява и струи положителна енергия, наречена чи. Изкуството, родено в древен Китай, днес е познато и търсено по цял свят. Всъщност Фън Шуй представлява сложна наука, а тези, които имат късмета да познават поне малка част от нея, живеят в спокойствие, радост и хармония . 

Предлагаме ви някои от златните правила на Фън Шуй, които ще донесат настроение и благоденствие в дома ви.

 

Започнете с входа към дома.

Положителната енергия влиза в дома през входната врата. Ето защо е изключително важно какви мебели ще изберете за тази част от жилището си. Не допускайте ненужни вещи, разхвърляни дрехи и обувки да заемат входното пространство. То трябва да е приятно и подредено, както и да има простор, без препятствия. Изберете свежи и живи цветове за антрето на дома си. Украсете го с цъфтящи цветя. Изсъхналите цветове трябва да се премахват, както и остарелите листа. Нищо не трябва да е повредено и счупено.

 

Подредете стаите и приберете всичко ненужно в шкафове и витрини.

Това е абсолютно фундаментално, за да е хармоничен дома. Разхвърляният дом означава хаус, а той ограничава притока на положителна енергия и може да доведе до нарушено мислене. Когато е подредено и организирано у дома, това неминуемо носи усещане за спокойствие и релакс. Всичко счупено и неизползваемо, както и предмети, които ви навяват лоши спомени, трябва да бъдат премахнати. Изберете светли и пастелни тонове за аксесоарите в хола си. Нека всички предмети и снимки, които спират погледа ви, са жизнерадостни и свързани с приятни моменти и емоции.

Разположете мебелите правилно

Мебелите трябва да бъдат поставени така, че да не пречат на преминаването през стаята. По този начин те ще са отражение на потока на енергия. Диванът трябва да е в такова положение, че когато сте седнали вие и гостите ви, гърбовете ви да са към стената.

Обособете отделни кътове за работа и почивка

Ако работите вкъщи, работното ви място трябва да е отделено от другите помещения на дома. Работните задължения не бива да се извършват там, където си почивате. Ако работата и почивката се смесят, релаксацията не би била възможна. Ето защо, разполагането на бюро там, където си почивате нощем ,е грешка и би повлияло спокойствието на нощния ви сън и почивка.

Не отлагайте ремонта

Всеки дом със повредени стълби, счупени врати и прозорци страда. Всичко счупено ограничава притока на позитивна енергия и привлича лоша. Ремонтите трябва да се извършват възможно най-скоро, за да може енергията да тече отново свободно.

Сложете огледала.

Огледалата имат свойството да отразяват положителната енергия обратно към хората. Те също ограничават потока от негативна енергия отвън, вътре в дома. Въпреки това, не се препоръчва да се постави огледало точно срещу вратата, защото така всичко хубаво ще принадлежи на вятъра и ще е трудно да го задържите.

Украсете с растения, цветя и плодове.

Поставете свежи разцъфнали цветя навсякъде. Красотата привлича красота и добра енергия. Избягвайте тези с бодли. Купа с плодове е подходящ избор за спалнята, тъй като се смята, че това насърчава сексуалното здраве. Портокалите и лимоните, поставени в красива дървена купа, носят късмет и благоденствие.

Насладете се на звука на течаща вода

Близостта на течаща вода е от съществено значение за успешното изпълнение на Фън Шуй. Ако нямате възможност да обособите място за истински фонтан, може да си вземете декоративен или дори да използвате машина за звуци. Шумът от течаща вода насърчава чувство на спокойствие и хармония.

Изпълнете дома с подходящите цветове.

Цветовете имат особено значение в изкуството Фън Шуй. Те излъчват различни вибрации и изпращат различни послания. Например зеленото символизира природата и затова се отъждествява с живота и надеждата. Жълтото носи сила, а червено и лилавото – означават щастие. Изберете успокояващи, ненатрапчиви цветове и ги редувайте плавно в отделните стаи. Прекрасно съчетание е това на една с друга тоналност на един и същ свят. Например светло -  и тъмносиньо, като деня и нощта – различни, но все пак едно единство.

Избягвайте остри линии и ъгли.

Когато избирате мебелите си и линията, която да следват, избягвайте остри форми и върхове. Острите ъгли задържат и излъчват негативна енергия. Ръбовете на предмети, като столове, шкафове и маси, насочете към стените. Ако ги оставите да стърчат към простора на помещенията, това ще ограничи мира и спокойствието.

Това са само малка част от правилата на Фън Шуй, които може да ви помогнат да създадете уютен  дом, с по-хармонична атмосфера. Въпреки че има много какво да се научи с Фън Шуй, тези правила показват, че дори няколко основни принципа стигат, за да поставите началото на положителна промяната в живота си.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах