Бял чай за отслабване - здравословно и вкусно

Освен че намалява риска от сърдечносъдови заболявания и злокачествени образувания, белият чай предотвратява задържането на течности, подобрява храносмилането, спомага за изгарянето на мазнините.

 

Белият чай расте във високите планини на провинция Фудзиен (Източен Китай). Той е изискан, деликатен и с множество терапевтични приложения, подходящ за всеки, във всяка възраст.

 

Чаят е изключително ценен във всяка здравословна диета, тъй като съдържа извънредно много антиоксиданти. Хората, които познават вкуса и качествата на белия чай, знаят за  свойството му да изгаря мазнините и да насърчава защитните сили на имунна система. За тези и всички останали предимства на белия чай ще ви разкажем в настоящата тема.

 

Антиоксидантна активност

 

Белият чай е най-мощният антиоксидант в природата. Няколко проучвания показват, че дава много повече енергия от зеления чай и съдържа три пъти повече полифеноли.

 

Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, ефектите на чая са сравними с тези на портокаловия сок. Това означава повече здраве, младост и по-добра защита на тялото. Белият чай има и друго несравнимо предимство – той възпрепятства натрупването на липиди 10 пъти по-ефективно от зеления чай. Две чаши от този чай дневно са достатъчни за поддържане на по-красива и стройна фигура.

 

Богат на витамини

 

Белият чай е естествен източник на витамин Е и витамин С. Поради тази причина се възприема, че той  е мощен имуностимулатор. Освен че благоприятства работата на имунната система, чаят допринася за по-добро здраве на костно-ставната система, здравето на кожата и косата.

 

Намалява риска от сърдечносъдови заболявания

 

Благодарение на своите ценни антиоксиданти, белият чай понижава нивата на холестерола в кръвта, особено липопротеините с ниска плътност (LDL). Той стимулира кръвообращението и подобрява еластичността на вените и артериите. Това е ценно предимство, тъй като прави сърцето по-здраво и по-силно.

 

Защита на устната кухина

 

Не се изненадвайте. Подобно на зеления чай, белият също има доказани ползи в грижата за здравето на устната кухина. Две чаши чай на ден допринасят за по-здрави и по-силни зъби,  защитени от кариеси. Чаят заздравява венците и ги предпазва от инфекции. Ако имате проблеми с пародонта, пийте по чаша бял чай на ден и ще се убедите в благотворното му въздействие.

 

Помага ви да отслабнете

 

Това несъмнено е едно от най-познатите предимства на ароматната запарка. Белият чай помага в поддържането на здраво и стройно тяло, тъй като ускорява метаболизма, насърчава изгарянето на мазнините и балансира нивата на холестерола. Той също предотвратява задържането на течности и подобрява храносмилането. Струва си да опитате. Приемайте чаша бял чай след основните си хранения.

 

Анти-канцерогенни свойства

 

Запарката от бял чай има доказано благотворно действие срещу злокачествени образувания. Това се дължи основно на антиоксидантния ефект. През последните две години са проведени различни проучвания върху белия чай, в които е наблюдавана способността му да предпазва кожата от ракови клетки. Ефектът е наблюдаван особено по отношение на т.нар. лангерхансови клетки, които претърпяват количествени и качествени промени при продължително излагане на ултравиолетова светлина.

 

В допълнение, полифенолите, които се съдържат в чая, също блокират образуването на злокачествени образувания.

 

Включването на консумацията на бял чай в ежедневните ви ритуали е първата крачка в грижата за по-добър живот, младост и красота.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах