Билкови решения при прекомерно изпотяване

Билкови решения при прекомерно изпотяване

BFBF

Изпотяването е естествен защитен процес, благодарение на който тялото се охлажда.
Има случаи обаче, при които то е по-интензивно и е свързано с дискомфорт.
Онези от вас, които страдат от подобен проблем, със сигурност са се доверявали на не един и два новоизлезли дезодоранти и други средства, обещаващи бързо решение. Навярно и сте се убеждавали също толкова пъти в недостатъчната им ефективност.
Понякога елиминирането на проблем като този е лесно и се основава на теорията, че когато става дума за здравето, колкото по-близо до мъдростта на природата стои решението, толкова по-ефективно ще е то.
Предстои да научите четири малко известни билкови рецепти против изпотяване, с които ще върнете комфорта и самочувствието си от това да сте сухи през целия ден.
Да не губим  повече време. Вижте кои са четирите билки, които имат потогонно действие и са били използвани  с това си приложение много преди да съществува обещанието против изпотяване, наречено дезодорант.

Първото решение се нарича Хамамелис

HAMAM

Използват се кората и листата на растението Хамамелис. Приложени върху кожата, те имат мощно стягащо действие.  Ако се вгледате внимателно в съставките на афтършейв лосиони и някои  кремове със стягащо порите действие, много вероятно е растението да е сред компонентите.
Традиционно, то било използвано за лечение на ухапвания от насекоми и дори охлузвания, но постепенно с времето се налага като изключително ефективно средство при обилно изпотяване.
Отварата от Хамамелис е изключително ефективна против изпотяване, включително по лицето. Този вид изпотяване е сред най-неприятните, тъй като трудно може да се скрие.
С помощта на памучен тампон нанесете тънък слой масло или запарка от листата на Хамамелис по лицето, ръцете, краката или подмишниците. Първоначално ще забележите колко стегната е кожата. Още с първите нанасяния ще отчетете по-голям интервал между изпотяванията. След няколко дни изпотяването няма да е интензивно, както преди, а кожата ще бъде суха и свежа.

 Името на второто растение е Репей

HDDD
Тази билка безопасно контролира изпотяването. Тя действа като намалява отделянето на вода и токсини през кожата и пренасочва транспирацията на флуиди към лимфните възли, бъбреците и червата.

За да се възползвате от ефекта на Репея, подходяща форма е тинктурата, каквато  може да се намери в  магазините за биохрани и продукти. Ако решите да приготвите сами отвара, трябва да имате предвид, че вкусът е неприятен и силно стипчив.

Трето алтернативно решение  ... Астрагал

HHHH
Астрагалът произхожда от Китай и има имуностимулиращо и леки диуретични свойства, както и играе роля в баланса на потоотделянето. Тук е важно да се отбележи, че предвид начина му на действие, той би могъл да е решение в някои случаи, а в други - не.  Затова е важно да се изясни причината за по-интензивното изпотяване. В зависимост от вашия конкретен проблем, растението  може да намали или евентуално да увеличи потоотделянето.
 Астрагалът има мек, сладък вкус, което прави билката приложима под формата на чай. Можете също така да приготвите запарка и да я смесите с любимия си фреш или друга напитка.

Четвърто решение - масло от Чаено дърво

IGGY
Маслото от чаено дърво е изключително подходящ избор при по-обилно изпотяване. Може да се добави към крема против изпотяване или да се втрие с помощта на тампон. Освен това, Чаеното дърво има антимикотично действие, което го прави особено ефективно при проблем с гъбички и изпотяване на ходилата.
Както при повечето средства  - медицински или природни продукти, необходимо е да следите за алергични прояви. Ако забележите непоносимост, локално дразнене или зачервяване,преустановете употребата на продукта.


И накрая, имайте предвид, че всички тези средства са ефективни тогава, когато говорим за по-интензивно изпотяване. Необходимо е да разграничим този проблем от прекомерното изпотяване, познато като хиперхидроза. То изисква внимание и навременна консултация с лекар, който да прецени на какво се дължи и да назначи изследвания и адекватни мерки. В много случаи специалистите гледат на хиперхидрозата като на предупредителен сигнал, че нещо в тялото не работи добре.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах