Алое вера – едно растение с много ползи

Алое вера традиционно се използва локално за облекчаване на кожни раздразнения и изгаряния. Сокът от листата на растението може да се приема вътрешно, с цел подобряване на чревната перисталтика, детоксикация, поддържане на здравословно тегло. Той съдържа комплекс от витамини, минерали и антиоксиданти, които стимулират защитните сили на организма.

Предстои да обобщим някои от доказаните ползи на растението алое вера.


Регенератор за кожата

 

В дерматологията алое се прилага под формата на активен гел с концентрация над 90%. Съществуват изследвания,  показващи категорично ефективността му при себорея, пърхот, леки изгаряния и кожни охлузвания, псориазис,  ухапвания от насекоми . Има отлична поносимост. Поради високото съдържание на вода, гелът подпомага хидратацията на кожата и има противостареещ ефект.

Имунен стимулатор

 

Алое вера е отличен природен имуностимулатор. Поради високото ниво на антиоксиданти, сокът от листата на растението неутрализира свободните радикали и по този начин контролира процесите на стареене на клетките. Алое предотвратява растежа на патогенни микроорганизми и успешно се прилага при често повтарящи се гъбични, микробиални и вирусни инфекции.

 

Подпомага работата на храносмилателната система

Добре функциониращата храносмилателна система е един от ключовите фактори за добро здраве. Освен че подпомага храносмилането, сокът или гелът от алое, приеман веднъж дневно, поддържа здравословна чревна флора и помага за неутрализиране на вредните микроорганизми в червата.

Модулатор на тялото


Алое вера помага в борбата за регулиране на теглото и редуциране на излишните килограми. Активният концентрат е изключително ценен при интензивни тренировки, тъй като има енергизиращо и тонизиращо действие.  Лекият слабителният  ефект подпомага детоксикацията на организма.

Специални предупреждения

Хората с диабет би следвало да са по-предпазливи с вътрешната употреба на сок от алое вера, тъй като той може да понижи нивото на кръвната захар. По-високи дози от сока могат да доведат до коремни спазми и диария. Употребата на хранителни добавки с алое не се препоръчва при бъбречна недостатъчност.

Локалната употреба на алое вера може да предизвика дразнене, парене или сърбеж на кожата, ако тя е с нарушена цялост. Не прилагайте гела от алое върху дълбоки и открити рани, порезни рани или сериозни изгаряния.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах