5 продукта, които задължително трябва да имаме в козметичната чантичка през лятото

Горещото и задушно време е сериозно изпитание за нашата красота. Затова е необходимо да знаете как правилно да се грижите за лицето си през лятото и какви козметични продукти да изберете. Съществуват редица отлични козметични продукти, които ще ви улеснят в запазването свежестта на кожата, но сега ще се спрем на 5 от тях, които в никакъв случай не бива да пропускате да поставите в козметичната си чантичка.

Грижата за лицето ви през лятото трябва да бъде цялостна и да включва почистване, овлажняване, тонизиране, хранене и UV защита.

Кои почистващи козметични продукти са подходящи за прилагане през летните месеци?

Почистването на лицето и зоната на деколтето през лятото трябва да е по-прецизно, особено вечер. Така например сутрин би била достатъчна употребата единствено на тоалетно мляко. Само при наличието на кожни обриви или акне, грижата трябва да бъде по-специална.

Вечерното почистване включва използването на мицеларна вода за нежно отстраняване на козметиката и праха, тоалетно мляко, пяна или гел за измиванекакто и билков тоник.  

Козметика за овлажняване  

През лятото кожата се нуждае от максимална хидратация, тъй като клетките на епидермиса и дермата губят влага. И колкото по-суха е кожата, толкова по-бързо остарява и се образуват преждевременни бръчки. Съществуват прекрасни серии хидратиращи козметични продукти, от чиято лечебна сила можете да се възползвате.

Козметика за тонизиране 

За тонизиране на кожата през летните месеци е добре да използвате термална вода или други подобни козметични средства, съдържащи естествени биологично активни вещества.

Нанасяйте ежедневно хидратиращи кремове, които са подходящи за вашия тип кожа – суха, мазна или нормална. 

За суха и нормална кожа използвайте козметика с овлажняващ ефект, която съдържа минерали и витамини А и Е мощни антиоксиданти, които ускоряват регенерацията на клетките, витамин С и плодови киселини, но не повече от 5%. Повишеното количество, както и ретинолът и ензимите, могат да доведат до повишена пигментация на кожата през лятото. Не използвате и кремове, съдържащи минерални масла те образуват филм на повърхността на епидермиса и пречат на нормалния обмен на кислород и влага.

Подхранващи козметични продукти, подходящи за летния сезон

Дневен крем

За подхранване на кожата през лятото изберете дневен крем с лека текстура – той се нанася по-лесно, лесно и бързо се абсорбира, като същевременно не запушва порите и дава възможност на кожата да диша през целия ден.

Нощен крем

Нощните кремове, които се прилагат вечер през горещия сезон, също са различни – те са по-леки и предимно с натурални съставки. Добре е също така през лятото да се правят и маски, които да наситят кожата с основните витамини и минерали. Дерматолозите препоръчват да не прилагате нощен крем непосредствено преди лягане, за да не се събудите сутрин с подуто лице. Най-доброто време за нанасянето му е един час и половина до два часа преди сън, като излишният крем се попива от лицето с памучен тампон 20-30 минути след нанасянето му.

Козметични продукти за UV защита

Не бива да забравяме и за вредното влияние на ултравиолетовите слънчеви лъчи върху кожата. Затова винаги залагайте на качествени слънцезащитни продути. Те ще ви помогнат да поддържате кожата защитена, стегната и свежа.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах