5 основни стъпки, които да спазваме за нежна и красива кожа през есента

С настъпването на есента и промяната на метеорологичните условия грижата за кожата също се променя. Нека видим препоръките на специалистите как да запазите лицето си младо и свежо през този период от годината.

Есенна грижа за красива кожа – кои са най-важните стъпки?

Стъпка №1: Почистване на лицето  

Почистването на кожата на лицето през есента следва да бъде по-нежно и по-внимателно, в сравнение с лятната грижа. Това се дължи най-вече на факта, че през есента околната среда е по-агресивна, затова следва да използвате почистващата козметика много по-внимателно. Най-добре е да изберете такива продукти, които поддържат здравословно рН, имат ниски абразивни свойства и включват в състава си полезни екстракти и минерали. По този начин ще отстраните нежно остатъците от мръсотия, без да увредите горните слоеве на кожата. При почистване на грима е добре да заложите на био козметика и по-специално на тези козметични масла, които са със силно изразено овлажняващо действие.

Стъпка №2:  Тонизиране с продукти, които не съдържат алкохол

За да тонизирате кожата на лицето, използвайте тоник, без съдържание на алкохол. Точно това е едно от най-важните условия да имате красива и нежна кожа през есента. Използването на такъв тоник помага за премахване остатъците от почистваща козметика и едновременно с това за насищане на кожата с полезни витамини и минерали, без да я изсушава.   

Стъпка №3:  Овлажняване  важен процес, който не бива да пропускате 

През есента се изисква използването на такива козметични кремове, които са с по-плътна консистенция. През летните месеци, когато времето е горещо, мазният крем създава филм върху кожата и не ѝ позволява да диша, затова тогава е по-добре да се залага на кремове с лека текстура. С появата на прохлада и влага обаче епидермисът се нуждае от по-добра защита и дълбоко подхранване, което точно по-плътният крем е в състояние да осигури. Но за да не запушва порите, трябва да внимавате за състава му. През есента е добре да се избягват такива козметични кремове, които съдържат масла с комедогенни индекси като кокос, какао, пшеничен зародиш, палма и силикони. 

Стъпка №4:  Маски за лице, които ще подхранят кожата ви

Освен кремове и тоник за лице, можете да използвате и маски, за да поддържате добрия тонус на кожата, подхранвайки я с полезни вещества. Достатъчно е да ги правите два пъти седмично, за да имат добър ефект. Когато купувате готови маски, трябва да внимавате за техния състав – добре е растителните екстракти и минералите да преобладават в него. Също така, маските за лице не трябва да съдържат силикони, парабени, минерално масло и животински мазнини, както и изкуствени оцветители или талк. Може и сами да си приготвяте домашни маски от естествени съставки. 

Стъпка №5:  Не подценявайте UV защитата

И последната стъпка е да не се отказвате от слънцезащитните продукти – единствено може да намалите SPF фактора. Не забравяйте, че дори при облачно време, кожата е изложена на ултравиолетово лъчение и се нуждае от помощ. За да предпазите лицето си от вредните лъчи, избирайте специални козметични продукти (фон дьо тен, крем или пудра), със защитния фактор, от който се нуждаете.  

Ако спазвате тези стъпки, вашата кожа ще бъде здрава, нежна и сияйна през есента.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах