Подробно търсене

БЕПАНТЕН СЕНСИДЕРМ КРЕМ 20ГР

Кат. номер 74791

Кратко описание
БЕПАНТЕН СЕНСИДЕРМ крем 20 гр.
Производител
БАЙЕР ШЕРИНГ АД
Марка Марка
БАЙЕР ОТС | BAYER OTC
0 от 5
9,69 лв.
Запази в любими

Описание

БЕПАНТЕН СЕНСИДЕРМ крем 20 гр.

Облекчава сърбежа и зачервяването при кожни раздразнения

Bepanthen® Сенсидерм Крем е формула, която не съдържа кортизон и съчетава ефекта от намаляване и успокояване на сърбежа с този на регенериране на естествената бариера на кожата, като по този начин подпомага нейното възстановяване.

Какво е Bepanthen® Сенсидерм Крем и кога е препоръчително да се използва?

Зачервяването, възпалението и сърбежът на кожата могат да бъдат предизвикани от различни причини, като суха кожа, атопичен дерматит / екземи, алергични кожни реакции и други раздразнения. Обостреният прурит (сърбеж), който може да се прояви, е съпроводен от желанието да се успокои сърбежа чрез чесане, което може да засегне кожата още повече. Bepanthen® Сенсидерм е бял на цвят крем, който със своята формула без кортизон, комбинира ефекта на успокояване на сърбежа с този на регенериране на кожата, като допринася за възстановяването й и съответно намаляване на сърбежа.

Bepanthen® Сенсидерм Крем се използва за облекчаване на сърбежа и зачервяването при кожни раздразнения като:

суха кожа,атопичен дерматит,екземи,алергични реакции.

Като използва ламелна липидна технология, Bepanthen® Сенсидерм Крем заздравява кожната бариера. По този начин, липидните слоеве на кожата, които действат като естествена защита срещу дразнещите агенти, регенерират, успокояват сърбежа и зачервяването, и подпомагат нейното възстановяване.

Какво представлява пруритът (сърбежът) и как може да се лекува?

Пруритът (сърбежът), зачервяването и възпалението на кожата се причиняват от суха кожа, атопичен дерматит/ екземи, кожни алергични реакции и от други кожни раздразнения.

В тези случаи, липидите от роговия слой (наричан и кожна бариера) са увредени и това може да причини сърбеж. Тези липиди, основно серамиди, действат като естествена защита срещу дразненето.

Когато тази защитна бариера е увредена, кожата се дехидратира и може да предизвика сърбеж. Нещо повече, отслабената кожна бариера е по-малко ефективна при предпазване от навлизане в организма на дразнещите агенти, което подсилва сърбежа.

Поради това, в случай на кожни алергии, атопичен дерматит / екземи, суха кожа и други раздразнения на кожата, възстановяването на защитната бариера чрез използването на някои специални кремове като Bepanthen® Сенсидерм Крем за намаляване на сърбежа, е ключов елемент от лечението.

Как Bepanthen® Сенсидерм Крем възстановява кожната бариера?

Кожната бариера е повърхностният слой на кожата. Представлява много добре организирана структура, съставена от поредица от липидни слоеве: ламелни липиди, разположени на слоеве един върху друг. Основните липиди от тези слоеве са серамидите. Между тези слоеве, естествените овлажнители задържат влагата в кожната бариера и се гарантира поддържането на оптимално ниво на хидратация.

Bepanthen® Сенсидерм Крем въвежда специална технология от ламелни липиди, за да се успокои дразненето и сърбежа. Съдържа липиди със структура, сходна с тази на ламелните липиди на кожата (серамидите). Ламеларно-ориентираните липиди се присъединяват към засегнатата (наранената) липидна бариера на роговия слой и я възстановяват. Много е важно да има незасегната (цялостна) защитна бариера, всяко нарушаване на целостта й води до появата на сърбеж. Продължителното хидратиране допринася за възстановяването на кожата, като намалява дразненето и сърбежа. Също така, Bepanthen® Сенсидерм Крем съдържа физиологични овлажнители, като например глицерин, които задържат влагата в кожата - така, както се случва при нормалната кожа. Този ефект се подпомага от Пантенола (Panthenol), който хидратира кожната бариера и по този начин осигурява оптимални условия за естественото възстановяване на кожата.

За разлика от обикновените кремове Bepanthen Сенсидери Крем не съдържа емулгатори, които могат да увредят деликатната ламелна структура на липидите в кожата. Той не съдържа консерванти или парфюм, тъй като те могат да имат дразнещ ефект.

Bepanthen® Сенсидерм Крем успокоява сърбежа, като поддържа кожата по 3 начина:

доставя липиди (най-вече серамиди) в липидните ламели, благодарение на липидната ламелна технология;осигурява физиологични овлажните за увеличаване на хидратацията;осигурява естествени липиди.

По този начин, Bepanthen® Сенсидерм Крем подпомага възстановяването на кожната бариера и успокоява сърбежа.

Как се използва Bepanthen® Сенсидерм Крем?

Bepanthen® Сенсидерм Крем се препоръчва за успокояване на сърбежа и дразненето, като се нанася върху кожа без наранявания както при бебета, така и при деца и възрастни. Подобни кожни раздразнения могат да се появят в случай на суха кожа, атопичен дерматит / екземи, кожни алергични реакции.Bepanthen® Сенсидерм Крем се прилага при нужда и не съдържа кортизон.

Кога не се препоръчва използването на Bepanthen® Сенсидерм Крем?

 Не използвайте продукта при алергия към някоя от съставките! Не използвайте крема върху наранена кожа!

Може ли да се ползва Bepanthen® Сенсидерм Крем по време на бременност  и кърмене?

Bepanthen® Сенсидерм Крем може да се ползва по време на бременност и кърмене. Ако се използва по време на кърмене в областта на гърдите, е важно да се отстранят остатъците от крема преди следващото кърмене.

Други препоръки:Bepanthen® Сенсидерм Крем е безопасен за прилагане върху чувствителната кожа на бебетата. Въпреки това, в случай на продължителна употреба или при употреба върху големи повърхности, се препоръчва да потърсите съвета на Вашия лекар.Ако забележите каквито и да е странични кожни реакции, прекъснете употребата на продукта и се консултирайте с Вашия лекар.При първи симптоми на инфекция, потърсете лекарска помощ.Предназначен само за външна употреба.Да се съхранява на място, недостъпно за деца.Да не се използва след изтичане датата на срока на годност, указана върху опаковката.

Може ли Bepanthen® Сенсидерм Крем да предизвика нежелани реакции?

При правилна употреба на продукта, вероятността от поява на нежелани реакции е минимална. Въпреки това, изолирани случаи на нежелани кожни реакции могат да се проявят, както при употребата, на който и да е дерматологичен продукт.

Какво съдържа Bepanthen® Сенсидерм Крем?Aqua, Caprylic / Capric Triglyceride, Glycerin, Pentylene glycol. Olea Europaea Fruit Oil, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Limnanthes Alba Seed Oil, Butylene Glycol, Hydrogenated Lecithin, Ceramide 3, Sodium PCA, Squalane, Stearyl Glycyrrhetinate, Carbomer, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic acid.

Къде може да намерите Bepanthen® Сенсидерм Крем?

Bepanthen® Сенсидерм  Крем медицинско изделие може да бъде намерен в аптеките и може да се закупи без рецепта.

Опаковка: Кутия с тубичка от 20 g крем.

Производител: Bayer Consumer Care AG, Швейцария.

Все още няма коментари за този продукт.

За да оцените или коментирате, трябва да се регистрирате или влезнете в профила си , ако вече сте регистрирани!

Когато пазарувате продукти от нашия уеб сайт, Вие имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате.
Онлайн Аптека Медея работи с куриерски фирми Спиди и Еконт.
УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА:
- Цена за доставка на продукти, на стойност до 40 лв и тегло до 2 кг - 3,90 лв с ДДС;
- Цена за доставка на продукти на стойност над 40 лв и тегло до 2 кг - БЕЗПЛАТНА;
- Цена за доставка на продукти, независимо от стойността им, с тегло над 2 кг - за сметка на клиента.Онлайн Аптека Медея предлага опция бърза доставка,
която важи само за гр.София и се изпълнява в рамките на 120 минути. Цената за доставка, независимо от килограмите е 12 лв с ДДС.
При забавяне на доставката, клиентът не заплаща таксата за куриерската услуга. Бързата доставка се изпълнява само в работни дни.

Сподели