Подробно търсене

АСПИРИН + ВИТАМИН Ц ЕФФ ТБ Х 10 БАЙЕР

Кат. номер 1917

Кратко описание
Aspirin C представлява аналгетичен и антипиретичен лекарствен препарат, който принадлежи към групата на противовъзпалителните лекарства и се използва като обезболяващо средство при зъбобол, главоболие, менструални болки, мускулни болки, ставни болки, болки в гърлото, болки в гърба, леки артритни болки.
Производител
БАЙЕР ШЕРИНГ АД
Марка БАЙЕР ОТС | BAYER OTC
0 от 5
6,19 лв.
Запази в любими

Описание

Aspirin C представлява аналгетичен и антипиретичен лекарствен препарат, който принадлежи към групата на противовъзпалителните лекарства и се използва като обезболяващо средство при зъбобол, главоболие, менструални болки, мускулни болки, ставни болки, болки в гърлото, болки в гърба, леки артритни болки. Аспирин е ефективен и като симптоматично лечение на болка и висока температура при грип и простуда. Активните вещества в лекарството Аспирин C са ацетилсалицилова киселина и аскорбинова киселина. Лекарството Аспирин C е под формата на ефервесцентни таблетки.АСПИРИН  С се прилага за симптоматично лечение на главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки.При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.

 

Дозировка и начин на приложение

Възрастни;

1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, повтаря се на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 4 g (10 ефеверсцентни таблетки).

Деца:

Препоръчваната дневна доза на ацетилсалициловата киселина за деца е 60 mg/kg телесно тегло, която се дава на 4 до 6 дози, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа.Деца над 12 години: Препоръчва се 400 mg ацетилсалицилова киселина като еднократна доза, съответстваща на 1 ефервесцентна таблетка. За понижаване на повишена температура (антипиретик) до 3 дни, като аналгетик до 5 дни, без лекарско предписание.

 

Начин на приложение

За перорална употреба.

Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

 

Противопоказания

Aspirin С не се прилага при следните случаи:

- Активни язви на стомаха или дванадесетопръстника;

- Опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези);

- Свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, други салицилати или други компоненти на продукта;

- Анамнестични данни за астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено не-стероидни противовъзпалителни лекарства;

- Комбинация с метотраксат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте взаимодействия с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие);

- Първо и последно тримесечие на бременността.

- Не е подходящ при деца под 12-годишна възраст.

 

Специални предупреждения и предпазни мерки

Aspirin С се използва при следните случаи само след внимателна преценка на рисковете

- Едновременно лечение с антикоагуланти;

- Анамнестични данни за стомашно-чревни язви, включително хронична или рецидивираща язвена болест или анамнестични данни за стомашно-чревни кръвоизливи;

- Увредена бъбречна функция;

- Увредена чернодробна функция;

- Свърхчувствителност към противовъзпалителни или антиревматични лекарства или други алергени.

Лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина трябва да се използват при деца и подрастващи с фебрилни заболявания само след внимателна преценка на рисковете и ползите от такова лечение, поради възможност за развитие на синдрома на Reye, рядко, но много сериозно заболяване.Ацетилсалициловата киселина може да причини бронхоспазъм и индуцира астматични атаки или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са съществуваща бронхиална астма, сенна хрема, назални полипи или хронично белодробно заболяване. Това се отнася за също и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други вещества.Поради инхибиторният ефект върху тромбоцитната агрегация, ацетилсалициловата киселина може да доведе до повишена тенденция от кръвоизливи по време и след хирургически операции (включително малка хирургия, напр. зъбни екстракции). В ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да провокира подагра при пациенти с тенденция за ниска екскреция на пикочна киселина.Продуктът съдържа натрий 933 мг/доза, което трябва да се има пред вид при пациенти на диета с ниско съдържание на натрий.

 

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие

Aspirin С повишава:

- ефекта на антикоагулантните лекарства (напр. кумаринови деривати и хепарин);

- риск от стомашно-чревни кръвоизливи, ако се взема едновременно с алкохол или лекарства, които съдържат кортизон или кортизонови субстанции;

- ефекта на определени понижаващи кръвната захар лекарства (сулфанилурейни продукти);

- желани и нежелани ефекти на метотрексат;

- кръвните нива на дигоксин, барбитурати и литий;

- желани и нежелани ефекти на специални групи аналгетици, противовъзпалителни и антиревматични лекарства (не-стероидни противовъзпалителни) и противоревматични лекарства по правило;

- ефекта на трийодтиронин, лекарство за лечение на хипотиреоидизъм;

- ефекта на валпроевата киселина, лекарство за лечение на епилепсия.

 

Aspirin С отслабва действието на:

- Специални лекарства, които повишват екскрецията на урина (алдостеронови антагонисти, напр. спиронолактон и канреонат, бримкови диуретици, напр. фуроземид);

- лекарства, които понижават кръвното налягане;

- лекарства за подагра, които засилват екскрецията на пикочна киселина (пробенецид, сул финпиразон).

Според това пациентите не трябва да вземат Aspirin С с някои от написаните по-горе субстанции, освен ако не сте инструктирани от своя лекар.

 

Алкохол

Лекарството не трябва да се взема с алкохол.

 

Бременност и кърмене

Трябва да уведомите Вашия лекар ако сте забременели докато вземате Aspirin С. Aspirin С не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Aspirin С не трябва да се взема през последните три месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.Малки количества от лекарственото вещество ацетилсалицилова киселина и нейните метаболити преминават в кърмата. Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се спре кърменето, когато се използват до 150 mg дневно. Ако се използват по-високи дози (по-високи от 150 mg дневно), новороденото трябва да се отбие.

 

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Нежелани реакции:

Стомашно-чревни реакции:

Коремна болка, киселини, гадене, повръщане.Явни (хематемеза, мелена) или окултни стомашно-чревни кръвоизливи, които могат да причинят желязо-дефицитна анемия. Такива кръвоизливи са по-чести, когато дозировката е по-висока.Стомашно-чревни улцерации (язви) и перфорация.Описани са изолирани случаи на нарушения на функцията на черния дроб.

 

Ефекти върху централната нервна система:

Световъртеж и шум в ушите, които обикновено са характерни при предозиране. Хематологични ефекти:Ацетилсалициловата киселина може да се свърже с повишен риск от кръвоизливи, дължащи се на ефекта върху тромбоцитната агрегация.

Реакции на свръхчувствителност:

Напр. уртикария, кожни реакции, анафилактични реакции, астма, едем на Quinke.

 

 

Предозиране

Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст, могат да са симптоми за сериозно отравяне. Необходимо е да уведомите вашия лекуващ лекар, ако се подозира предозиране на Aspirin С. Той ще реши необходимите мерки в зависимост от тежестта на интоксикацията.

 

Несъвместимост

Няма данни за такава.

 

Срок на годност

3 години.

Да не се използва след изтичане срока на годност.

 

Специални указания за съхранение

Няма.

 

Вид на опаковките

10,20 ефервесцентни таблетки

 

Упътване за употреба

Ефервесцентните таблетки се разтварят в чаша с вода.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

 

Притежател на разрешението за употреба:

Bayer Consumer Care AG CH - 4052 Basel, Switzerland

Производител

Bayer Bitterfeld GmbH,Salegaster Chaussee, 06803 Greppin,GermanyилиBayer AGKaiser-Wilhelm Allee, 51368 Leverkusen Germany

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели