Аспирин + Витамин C, 20 ефервесцентни таблетки, Bayer

Прод.код 1918 / Тегло 0.02 кг.

-10%
Марка БАЙЕР ОТС | BAYER OTC
Оценка на продукта
4.70 от 5 ( 157 оценки)

Regular Price: 12,99 лв.

Special Price 11,69 лв.

Запази в любими Запази в любими

Аспирин C - при простуда, грип, болка и температура е изключително ефикасен лекарствен продукт заради двете си основни активни съставки - ацетилсалицилова киселина и аскорбинова киселина.

Благодарение на тяхната ефективност, Аспирин с витамин C дава на организма нужната сила да се справи с настинки, високи температури и главоболия.

Правилна употреба на Аспирин C - при простуда, грип, болка и температура

За да усетите най-добрите ефекти от приема на Аспирин C - при простуда, грип, болка и температура, е добре да разтворите съдържанието на ефервесцентните таблетки в 200мл вода. Изпийте цялото съдържание и би трябвало да получите облекчение до 15 минути.

Този продукт се ползва като противодействие на:

  • Главоболие;
  • Зъбобол;
  • Болки в гърлото;
  • Менструални болки;
  • Мускулни и ставни болки;
  • Болка в гърба;
  • Леки артритни болки.

Ацетилсалициловата киселина е най-ефективна при сваляне на температура до 3 дневен период, след това е желателно да се спре консумацията.

Аскорбиновата киселина помага тонуса на тялото и позволява на организма да взаимодейства значително по-ефикасно с енергийните си запаси.

По този начин се дава шанс на имунитета да надвие инфекции, възпаления и настинки, като същевременно щадите черния си дроб.

Защо да изберете този продукт

Причината хиляди хора да избират този продукт, е понеже е комбинация между две доста познати таблетки – аспирин и витамин C. Благодарение на това, много хора намират ефективност при борба с главоболие и болки.

Семплият начин на прием, чрез разтваряне в чаша с вода, позволява на всеки достъп до ефективен метод на лечение на леки болки в ставите и артроза.

Не е препоръчително Аспирин С да се приема от деца под 12 годишна възраст ли от бременни жени в първите 6 месеца от бременността им.

Не се и препоръчва консумацията на таблетките за повече от 3 дни поради наличието на ацетилсалицилова киселина.

Ако приемате други обезболяващи, задължително се консултирайте с фармацевт или вашия лекуващ лекар, за да проверите дали има потенциална противопоказност при взаимодействието между Аспирин С и това, с което се лекувате.

За подробна информация за съставките на препарата и евентуалните страници ефекти, прочетете листовката на продукта.

При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.

Приложение:

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е: 1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 10 ефервесцентни таблетки (4 g ацетилсалицилова киселина). 

Ацетилсалициловата киселина не трябва да се приема повече от 3 дни за понижаване на повишена температура (като антипиретик) и повече от 5 дни като аналгетик без консултация с лекар.

За перорално приложение. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

Употребата на ацетилсалицилова киселина в комбинация с аскорбинова киселина не се препоръчва при деца под 12-годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.

Активни вещества: Всяка ефервесцентна таблетка съдържа ацетилсалицилова киселина 400 mg и аскорбинова киселина 240 mg.

За пълния списък на помощните вещества, моля прочетете листовката.

Предпазни мерки: 

Не приемайте АСПИРИН C

- ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина или други салицилати, аскорбинова киселина или към някоя от останалите съставки на това лекарство изброени в точка 6;

- ако имате активни язви на стомаха или дванадесетопръстника;

- при опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези);

- ако в миналото сте имали астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено нестероидни противовъзпалителни лекарства;

- в комбинация с метотрексат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте „Други лекарства и Аспирин С”);

- ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност;

- ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност;

- ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност;

- през последното тримесечие на бременността (вижте „Бременност и кърмене”).

Консултирайте се с лекар преди употреба: 

- ако приемате други лекарства, съдържащи ацетилсалицилова киселина, 

- ако имате свръхчувствителност към други аналгетици, противовъзпалителни или противоревматични лекарства,

- ако приемате антикоагуланти,

- ако приемате редовно обезболяващи средства, 

- ако имате предишни прояви на язва или кръвотечение в стомаха или червата, или възпаления на стомашната лигавица (гастрит), 

- ако страдате от чернодробни, бъбречни, сърдечни или сърдечно-съдови заболявания. 

- ако страдате от бронхиална астма, 

- различни алергични реакции

- ако следва да се подложите на хирургическа намеса

- ако провеждате едновременно лечение с други лекарствени средства.

Аспирин C не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Ако лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина, се използват от жена, опитваща се да забременее, или по време на първо и второ тримесечие на бременността, дозата трябва да е възможно най-ниска и продължителността на лечение да е възможно най-кратка.

Аспирин C не трябва да се взема през последните три месеца на бременността поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се прекъсне кърменето при краткотрайно използване на препоръчаните дози. 

При редовен прием или прием на високи дози следва да се обмисли своевременно прекратяване на кърменето. АСПИРИН C съдържа 466,4 mg натрий (основна съставка на готварската/трапезната сол) във всяка таблетка.

Какво може да ви гарантира екипът на AptekaMedea.bg

Екипът на AptekaMedea.bg може да ви гарантира, че полага огромни усилия да ви снабди с възможно най-добрите продукти налични на фармацевтичния пазар.

Работим само и единствено с доверени и доказани производители и доставчици, за да гарантираме качеството и ниските цени на търсените от фас лекарства и продукти.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах