Алгопикс Шампоан въстановяващ 200мл

Прод.код 3593 / Тегло 0.25 кг.

Марка
МЕДИКА | MEDICA
Оценка на продукта
4.40 от 5 ( 78 оценки)
10,19 лв.
Запази в любими Запази в любими

Съдържание: 100g шампоан съдържат: лекарствени вещества - Green microalgae ethanol extract - 3,000 g, Salicylic acid - 1,000 g, Juniperi Tar - 0,500 g, помощни вещества: гел база, натриев хлорид, есенция "Алгопикс", питейна вода.

Действие: Шампоанът Алгопикс оказва комплексно действие върху увредените кожни участъци, повлиявайки основно възпалението и стимулирайки регенераторните процеси в тях. Премахва люспите и регулира секрецията на мастните жлези. Алкохолният екстракт от зелени микроводорасли има много високо съдържание на биологично активни вещества и оказва разнообразно и благоприятно ( тонизиращо и подхранващо) действие върху кожата, съчетано и с противовъзпалителна активност. Салициловата киселина бавно и безболезнено размеква и отстранява кожните люспи и удебелявания, като така отделя механично бактерии и гъбички. Тя действува противовъзпалително. Хвойновият катран оказва допълнително противовъзпалително и регенеративно действие върху кожата и спомага за нейното почистване, заздравяване и нормално кръвообращение.

Приложение: като помощно лечебно и профилактично средство при мазна и суха себорея, в комплексното лечение на себореен дерматит и псориазис вулгарис със засягане кожата на главата.

Противопоказания: Шампоанът не трябва да се прилага при свръхчувствителност (алергия) към неговите съставки.

Специални предпазни мерки при употреба: Шампоанът "Алгопикс" не трябва да се използва върху разранена кожа, лигавици, устна кухина или очи.При обилна контаминация на очите с шампоан може да се наблюдава сълзотечение, зачервяване на конюнктивата и парене.

При появата на зачервяване на кожата след прилагането на шампоана, появата на сърбеж или чувство на парене е необходимо да се преустанови използването му и да се потърси съвет от лекар, тъй като е възможно тези симптоми да бъдат проява на алергична реакция. Шампоанът да се използува само върху окосмената част на главата. Подходящ е при болни от псориазис със засягане кожата на главата при единични, малки и слабо изразени плаки.

Да се прилага внимателно от хора, страдащи от бронхиална астма, тъй като съдържа салицилова киселина.

Да се избягва излагане на слънчева светлина до 24 часа след употреба на Алгопикс.

Взаимодействия: Може да се прилага едновременно с други лекарствени продукти за локално приложение ( включително кортикостероиди). Не трябва да се употребява едновременно с козметични препарати, които силно изсушават кожата и по време на UV - терапия.

Внимание: Алгопикс може да доведе до промени в цвета на косата при хора със светли, изрусени или боядисани коси (съдържа хвойнов катран). Да не се използува при деца, тъй като до момента няма данни за ефективността и безопасността от приложението му. Препоръчва се шампоанът да не се използува по време на бременност и кърмене.Въпреки, че контактното време между лекарствените вещества и кожата е много кратко, възможна е системна резорбция през кожата на главата и поява на системни ефекти, особено на салициловата киселина.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Може да се употребява от шофьори и лица, работещи с машини.

Дозировка и начин на приложение: 15-20 g шампоан (1-2 супени лъжици) се нанасят върху предварително намокрена коса и посредством втриване се постига пълното покриване на косата и кожата на главата с пяня. Нанесеният шампоан престоява 5-10 мин., с цел по-добро проникване в кожните слоеве, след което се изплаква обилно с вода.

Препоръчва се трикратно използване на шампоана в продължение на 1-2 седмици, като след постигане на лечебен ефект честотата на приложение е 1-2 пъти седмично с цел избягване на рецидив. Честотата на използване и продължителността на лечението, зависещи от -вида на заболяването и неговата тежест, се определят от лекар.
 
Предозиране:
При правилна употреба предозиране с продукта е невъзможно. При случайно поглъщане може са се наблюдава усилено слюноотделяне, гадене, повръщане. В тези случаи е необходимо да се извърши обилно промиване на устната кухина и стомаха и при нужда да се приложат симптоматични средства. При случайно или погрешно приложение на Алгопикс върху обширни участъци от тялото, са възможни прояви на системни ефекти - главоболие, световъртеж, шум в ушите. Във всеки един от тези случаи и особено при персистиране на гореописаните симптоми е необходимо да се обърнете за съвет към лекар.

Нежелани реакции: Шампоанът Алгопикс се понася много добре и нежелани лекарствени реакции, свързани с неговото приложение са редки. Понякога могат да се наблюдават зачервяване, сърбеж, парене в мястото на приложение. Продължителното използуване на шампоана може да доведе до прекоме рно изсушаване на кожата.

При поява на някои от описаните нежелани лекарствени реакции или на други неблагоприятни явления в хода на лечението с Алгопикс, е необходимо да уведомите Вашия лекар.

ШАМПОАН, 200гр

 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах