Подробно търсене

АКТРАПИД ПЕНФИЛ 100IU/МЛ - 3 МЛ X 5 ФЛ

Кат. номер 35

Кратко описание
                                         АКТРАПИД / ACTRAPID                                                  ПЕНФИЛ 3мл.
Производител
НОВО НОРДИСК A.S.
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

 

                                       АКТРАПИД / ACTRAPID

                                                 ПЕНФИЛ 3мл.

 

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Актрапид е човешки инсулин за лечение на диабет. ACTRAPID е бързодействащ инсулин. Това означава, че ще започне да понижава кръвната Ви захар около половин час след като го инжектирате и действието му ще продължи приблизително 8 часа. ACTRAPID често се прилага в комбинация с по-дългодействащи инсулинови продукти.ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не използвайте ACTRAPID

* ако сте алергични към този инсулинов продукт, метакрезол или някоя от останалите съставки * ако почувствате, че изпадате в хипогликемияОбърнете специално внимание при употреба на ACTRAPID

* ако имате проблеми с бъбреците или черния дроб, или с надбъбречните, хипофизната или щитовидната жлеза * ако консумирате алкохол: следете за признаци на хипогликемия и никога не консумирайте алкохол на гладно * при по-голямо от обичайното физическо натоварване или когато искате да промените обичайната си диета * при пътуване в чужбина: преминаването през часови зони може да промени инсулиновите Ви нужди и да се необходима промяна на времето на инжектиране на инсулина. * ако сте боленБРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:

Ако сте бременна или кърмите посъветвайте се с Вашия лекар.ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Ако шофирате или работите с инструменти или машини: следете за признаци на хипогликемия. Способността Ви да се концентрирате или реагирате ще е понижена по време на хипогликемия. Никога не шофирайте и не работете с машини, ако усетите признаци на настъпваща хипогликемия. В случай, че често получавате хипогликемия или трудно разпознавате признаците на хипогликемия, обсъдете с Вашия лекар.  

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Преди да използвате ACTRAPID

* проверете етикета, за да се уверите, че това е правилният тип инсулин * винаги проверявайте патрона, включително гуменото бутало. Не го използвайте, ако има видими повреми или ако има разстояние между гуменото бутало и бялата лента на етикета. Върнете го на Вашия доставчик. Погледнете указанията за употреба на инжектиращото устройство за допълнителни инструкции. * дезинфекцирайте гумената мембрана с медицински тампон, напоен с  дезинфектант * винаги използвайте нова игла за всяка инжекция, за да предотвратите замърсяванеНе използвайте ACTRAPID

* в инсулинови инфузионни помпи * Ако  Pepfill или устройството, съдържащо Pepfill, са изпускани, повредени или смачкани, има риск от изтичане на инсулин * ако е съхраняван неправилно или е замръзвал * ако не е бистър като вода и безцветен Не пълнете повторно ACTRAPID  Pepfill Патроните Pepfill са предназначени за употреба с инжектиращи устройства за инсулин на Ново Нордиск и игли  NovoFine или NovoTwist. Ако Вие се лекувате с ACTRAPID  Pepfill  и друг инсулин в патрон Pepfill, трябва да използвате две инжектиращи устройства за инсулин, по едно за всеки тип инсулин.  

 използване на  този инсулин

ACTRAPID  е предназначен за инжектиране под кожата. Винаги инжектирайте на различно място, за да избегнете образуването на бучки. Най-подходящите места за инжектиране са предната част на талията, седалището, предната част на бедрата или горната половина на ръцете. Инсулинът ще действа по-бързо, ако се инжектира в областта на талията.Как да инжектирате този инсулин:

Инжектирайте инсулина подкожно * Задръжте иглата под кожата поне 6 секунди, за да сте сигурни, че цялата доза е инжектирана * След всяка инжекция се уверете да отстраните и изхвърлите иглата и да съхраните ACTRAPID без прикрепене игла.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

ACTRAPID може да причини хипогликемия.

Нечести: * Зрителни нарушения * Промени в мястото на инжектиране * Признаци на алергияНезабавно потърсете лекар:

* ако признаците на алергия обхванат и други части на тялото Ви, или * ако изведнъж се почувствате зле и започнете да се изпотявате, почувствате, че Ви се гади, имате затруднено дишане, имате ускорено биене на сърцето, световъртеж или чувство, че ще припаднете. Може да имате много рядка тежка алергична реакция към ACTRAPID или някоя от съставките му * Болкова невропатия. Ако стойностите на кръвната Ви захар се подобрят много бързо, това може да доведе до парене, изтръпване или болка като от електрически ток. * Оток на ставите. При започване на употребата на инсулин, задържане на вода може да доведе до подуване около глезените и други стави. Това скоро изчезва. Много рядко: Диабетна ретинопатияДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Активното вещество е човешки инсулин, произведен чрез рекомбинантна биотехнология 1 мл съдържа 100 IU човешки инсулин. 1 патрон съдържа 3 мл, еквивалентни на 300 IU Другите съставки са цинков хлорид, глицерол, метакрезол, натриев хидроксид, хлороводородна киселина и вода за инжекции.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели