Doppelherz Актив Мама х 30 капсули

Прод.код 44988 / Тегло 0.06 кг.

Марка ДОПЕЛХЕРЦ | DOPPELHERZ
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 135 оценки)
9,79 лв.
Запази в любими Запази в любими

С всяка закупена опаковка Допелхерц® Актив Мама Вие подкрепяте каузата на фондация "За нашите деца" за превенция на изоставяне на бебета и малки деца. Нека заедно да помогнем на повече деца да останат у дома!

Адекватното снабдяване с всички необходими хранителни вещества при жените, които планират бременност, както и при бременните и кърмачките е от съществено значение, тъй като плодът, както и новороденото, получават хранителни вещества от майчиния организъм. Самата бременност е период, в който настъпват важни промени в организма на бъдещата майка и в този период нуждите на тялото от витамини, минерали и микроелементи се удвояват.

Това, означава, че трябва да се спазва пълноценен и разнообразен хранителен режим, който да доставя нужните количества витамини, минерали, микроелементи и други важни хранителни съставки.

Според множество съвременни изследвания за хранителните препоръки към населението, приемът на фолиева киселина, йод, желязо и Омега-3 мастни киселини е особено важен за жените във фертилна възраст. За съжаление се установява, че голям процент от жените не приемат достатъчно фолиева киселина с храната си и снабдяването на организма им с желязо и йод също не е оптимално.

Допелхерц® актив Актив МАМА съдържа 12 витамина, 5 минерала и микроелемента, пълноценно комбинирани с Омега-3 мастни киселини, за задоволяване на повишените нужди преди, по време и след бременността.

Фолиевата киселина е една от най-важните хранителни съставки по време на бременността.

Тя подпомага нормалния растеж и развитие на тъканите на плода и участва в процесите на клетъчно делене и диференциация, които са в основата на вътре-утробното развитие. Ето защо фолиевата киселина играе важна роля още от самото начало на бременността - в периода, в който жената често няма представа, че е бременна. Това е и причината да е препоръчително жените, които планират бременност и бременните да приемат фолиева киселина регулярно.

Друг важен елемент е желязото

Нуждите от желязо при бременност нарастват с около 50%. То участва в синтеза на хемоглобин, необходим за образуването на червени кръвни клетки и транспорта на кислород в кръвта. Желязото, наред с цинка и витамините В12 и D3 подпомагат и процесите на клетъчното делене.

Съществено значение за бременните има и приемът на йод.

Той обуславя правилното функциониране на щитовидната жлеза и участва в синтеза на нейните хормони. Тироидните хормони контролират много метаболитни процеси като растежа, енергийния обмен и не на последно място, развитието и съзряването на нервната система.

От голямо значение е към диетата на бременната и кърмеща жена да бъдат добавени и Омега-3 мастните киселини.

Те имат отношение към пълноценното развитие на мозъка, зрението и нервната система на плода и кърмачето и са незаменими, тъй като организмът не може да ги произвежда. Важни техни представители са ейкозапентаеновата (EPA) и докозахексаеновата (DHA). DHA е важна за нормалното ембрионално развитие на очите и мозъка, a EPA – на сърцето.
Само няколко храни, обаче, съдържат тези мастни киселини. Добри източници на омега-3 мастни киселини са студеноводните риби – сьомга, херинга, скумрия. Ако се спазват тези препоръки консумацията на риба два пъти седмично по време на бременността е важна с оглед снабдяването с Омега-3-мастни киселини, както и с микроелементите йод и селен, но трябва да се внимава, заради риск от завишено съдържание на тежки метали в по-едрите риби. Технологията на производство на всяка капсула Допелхерц Актив Мама осигурява висока степен на чистота на съставките. Така майчиният организъм приема необходимото количество незаменими Омега-3 мастни киселини за плода без риск от прием на замърсени рибни продукти.

Важните витамини за планиращите бременност, бременните и младите майки

В-витамините са важни за дейността на нервната система. Витамин В6 допринася за регулиране на хормоналната дейност и заедно с Витамин В2 участват в кръвотворенето. Витамин А подпомага процесите на специализация на клетките и нормалното зрение. Към грижата за външния вид на бъдещите майки пряко отношение има биотинът. Той допринася за поддържане на нормалното състояние на косата и кожата. Отношение към подпомагане функцията на имунната системаимат витамините А, D, C, В6, В12, фолиева киселина и микроелементите желязо и цинк. Добре известно е, че необходима предпоставка за нормалното развитие на плода е здравият майчин организъм. Не на последно място с грижа за външния вид на бъдещите майки е добавен биотин. Той допринася за поддържане нормалното състояние на косата и кожата.

Кажете „да“ на отговорната бременност с Допелхерц Актив Мама – оригинален немски продукт за пълноценното развитие на Вашето бебе!

Съхранение

Да се съхранява на недостъпно за малки деца място при температура под 25 градуса!

 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах