Подробно търсене

АБРИКОРТ УНГ 15Г АКТАВИС

Кат. номер 1826

Кратко описание
АБРИКОРТ® N маз / ABRICORT® N ointment ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ -     Запазете таза листовка! Може да се наложи дал прочетете отново.
Производител
АКТАВИС
Марка АКТАВИС RX
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

АБРИКОРТ® N маз /

ABRICORT® N ointment

ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ

-     Запазете таза листовка! Може да се наложи дал прочетете отново.

-     Ако у Вас възникнат допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вагиия лекуващ лекар или към фармацевт!

-     Този продукт е предписан лично за Вас и не трябва да се дава на друг! Той може да навреди на други хора, дори ако те имат подобни на Вашите оплаквания.

В ТАЗИ ЛИСТОВКА СЕ СЪДЪРЖА СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

1.   Какво представлява Абрикорт® N маз и за какво се прилага

2.   Какво е необходимо да знаете преди приложението на Абрикорт® N маз

3.   Как се прилага Абрикорт® N маз

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Условия на съхранение

6.   Допълнителна информация

Абрикорт® N маз

Лекарствени вещества в 100 g маз: Fluocinolone acetonide 0,025 g, Neomycin. 0,5 g (като сулфат).

Помощни вещества: пропиленгликол, полисорбат 60, лимонена киселина, метил парахидроксибензиоат, пропил парахидроксибензоат, бял вазелин

Abricort® N маз 15 g в двойно лакирани алуминиеви туби

Притежател на разрешението за употреба

Акхавис ЕАД

БулТКнягиня Мария Луиза”№2 1000 София, България Тел. -К-359 2 9321762; -Ь+359 2 9321771

Производител

" Б алканф арма-Р азгр ад'г АД бул."Априлско въстание" №68 Разград—7200 Тел. 084615318 

1.   КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АБРИКОРТ® N МАЗ И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Абрикорт® N маз е комбиниран продукт от кортикостероида флуоцинолон и

антибиотика неомицин - продукти, които повлияват възпалението и инфекцията.

Абрикорт® N маз се прилага за краткотрайно лечение на локални остри ексудативни кожни възпалителни състояния (дерматози) с алергичен произход, усложнени от вторична бактериална инфекция с хиперкератоза и постоянен сърбеж:

•     Дерматити (атопичен, контактен, себореен, тшсектен);

•     Екземи (микробна, нумуларна);

•     Невродермити;

•     Еритема мултиформе;

•     Лупус еритематозус;

•     Псориазис вулгарис;

•     Лихен рубер планус.

2.   КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С АБРИКОРТ ®N МАЗ

Абрикорт® N маз не се прилага при:

-     лица с доказана в миналото свръхчувствителност към някои от компонентите на продукта;

-     морбили, варицела, рубеола, други вирусни кожни заболявания, микози;

-     акне вулгарис, кожни тумори, розацея, периорален дерматит.

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното: При продължително прилагане на продукта върху широка кожна повърхност е възможно да се появят нежелани реакции и устойчивост към неомицин.

При обострена инфекция след прилагане на крема е необходимо да се проведе допълнително антибактериално и антигъбично лечение. Ако инфекцията продължава лечението с Абрикорт N маз трябва да се прекрати.

При лечение на изменения върху лицето е нужно повишено внимание с оглед появата на съдови разширения (телеангиектазии), изтъняване на кожата (атрофия), периорален дерматит.

Необходимо е да се избягва прилагане на продукта върху клепачите и около очите поради възможност за обостряне на симптомите на съществуващи повишено вътреочно налягане (глаукома) и перде на очите (катаракта).

При атрофия на подкожната тъкан продуктът се прилага с повишено внимание. Не се прилага оклузивна превръзка поради риск от епидермална атрофия, стрии и инфекции.

Абрикорт N маз се прилага върху кожата на лицето и слабините само за кратко.. време и с повишено внимание поради риск от нежелани реакции.

Съдържанието на парабени (метил и пропил парахидроксибензоат) маз може да причини уртикария, контактен дерматит и м бронхоспазъм.

Приложение на Абрикорт®1У маз и прие/vi на храни и напитки Абрикорт® N маз е продукт за локално приложение.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт

При бременност и кърмене да се избягва прилагането на продукта, особено продължително време, в големи количества и върху обширни повърхности.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекувагция Ви лекар или с фармацевт

При бременност и кърмене да се избягва прилагането на продукта, особено продължително време, в големи количества и върху обширни повърхности.

Шофиране и работа с машини

Абрикорт® N маз не оказва влияние върху'способността за шофиране и работа с машини.

Приемане на други лекарства

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар

Няма данни за установени лекарствени взаимодействия. Въпреки това по време на лечението пациентът не трябва да се ваксинира срещу варицела и други заболявания, особено ако продуктът се прилага на обширни площи.

Данни за noivioHjHiiTe вещества

Съдържанието на парабени (метил и пропил парахидроксибензоат) в Абрикорт® N маз може да причини уртикария, контактен дерматит и много рядко бронхоспазъм.

3.   КАК СЕ ПРИЛАГА АБРИКОРТ N МАЗ

Винаги прилагайте Абрикорт® N маз според инструкциите на лекуващия лекар! Продуктът се прилага локално.

Абрикорт N маз се нанася в малко количество върху засегнатата кожа, не по- често от един-два пъти дневно. Не се прилага под оклузивна превръзка. Непрекъснатото лечение може да продължи не по-дълго от 2 седмици, а в областта на лицето - не по-дълго от 1 седмица в случай на абсодютш необходимост.

Продуктът не се прилага при деца под 2 години. 

При деца над 2 години се прилага само в случаи на крайна необходимост, веднъж дневно, върху малки кожни повърхности. Не се прилага върху кожата на лицето.

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекарI

Наблюдаваните при предозиране симптоми съвпадат с описаните по-горе нежелани лекарствени реакции, особено при по-продължително лечение и при приложение върху големи площи..

4.   ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Абрикорт® N маз може за предизвика нежелани лекарствени реакции

При продължително прилагане на Абрикорт N маз могат да се появят акне, зачервяване (стероидна пурпура), изтъняване на кожата (атрофия), сухота на кожата, промени в пигментацията, стрии, разширени кожни съдове, периорален дерматит.

Когато продуктът се прилага върху интертригинозна и флексорна повърхност, или върху лицето, тези промени могат да се получат и за по-кратко време.

При прилагане върху клепачите може да се развие перде на очите и повишено вътреочно налягане (катаракта и глаукома).

Понякога могат да се появят уртикария или макулопапулозни обриви, влошаване на съществуващите промени.

При продължително прилагане върху големи площи локалните кортикостероиди могат да проникнат през кожата в достатъчни количества, за да се появят някои от нежеланите лекарствени реакции, характерни за системно приложените кортикостероиди.

Прилагането върху големи повърхности увредена кожа или под оклузивна превръзка може да доведе до токсичност върху слуха и бъбреците поради възможна абсорбция на неомицин.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

5.   УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Срок на годност: 2 (две) години

След първоначално отваряне на опаковката , съдържанието да на се употребява повече от 28 дни!

6.   ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт ^ обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрен^даето за' употреба. 

Акхавис НАД

Бул.’’Княгиня Мария Луиза’’№2

1000 София, България

Тел. -к-359 2 9321762; -К359 2 9321771

Последна актуализация на текста - Октомври 2006 г.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели